ÖZEL HABER Haber Girişi : 29 Temmuz 2022 13:22

Sekmen coştu bir kere

Sekmen coştu bir kere
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, haftanın her gününe neredeyse bir açılış ve yatırım töreni sığdırıyor.
Sekmen coştu bir kere

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, haftanın her gününe neredeyse bir açılış ve yatırım töreni sığdırıyor. Önceki gün Mahrukatçılar Sitesi’nde kentsel dönüşüm için ilk harcı koyan Başkan Sekmen, dün de Ali Paşa Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı. Sekmen’in kentsel dönüşüm performansı göz doldururken, şehir merkezindeki çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar da bu girişimlerle yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Başkan Sekmen’in girişimlerinin vatandaşlardan tam not aldığı Erzurum’da, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve projeleri konuşulurken, Başkan Sekmen ise YENİGÜN’e özel açıklamalarda bulundu. Başkan Sekmen, Erzurum şehir merkezindeki sağlıksız yapıları ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını belirterek, “Şu ana kadar kentsel dönüşüm noktasında çok önemli mesafeler kaydettik. Erzurum’un gelişim, değişim ve dönüşüm sürecine hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

 

YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Erzurum’un birçok noktasında devasa büyüklükte kentsel dönüşüm çalışması yaptıklarını ve binlerce konut ürettiklerini anlatan Başkan Sekmen, “Bu konutların bir bölümünü kendi imkanlarımızla, bir bölümünü TOKİ işbirliğiyle yaptık. Süreç içerisinde hem şehrimizi modernleştirmiş hem de sağlıksız ve çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmış olduk. Bu alanda büyük mesafeler aldık, ilerledik. Yapılacak daha çok işimiz var, ancak şu ana kadar yaptığımız çalışmalar kuşkusuz bundan sonra yapacağımız çalışmaların bir teminatı niteliğini taşıyor” diye konuştu.

 

ERZURUM’DA DEĞİŞİM VAR

Mahrukatçılar bölgesi ve ardından Ali Paşa Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının işte bu seferberliğin bir parçası olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum’un 2014 yılındaki haliyle bugünkü hali arasında dağlar kadar fark var. Çünkü bu süre zarfında çok büyük işler yaptık, şehir merkezinin çehresini baştan aşağı değiştirdik. Erzurum’da şu anda müthiş bir değişim söz konusu” dedi.