ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Ekim 2023 09:15

SEKMEN FARKI

SEKMEN FARKI
Yeni ulaşım ağları ve alternatif yollar yapılmamış olsaydı, Erzurum’da şu anda en büyük sorun trafik olacaktı.

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da şehir içi trafiğini de büyük bir çıkmaz olmaktan kurtardı. Son 10 yıl içerisinde araç sayısının hızla arttığı ve halihazırda 130 binin üzerine çıktığı Erzurum’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan yeni ulaşım ağları, şehrin ciddi bir trafik yüküyle karşı karşıya kalmasının önüne geçti. Şehrin muhtelif noktalarında oluşturan bulvarlar, kavşaklar, köprülü geçitler ve alternatif yollar sayesinde Erzurum şehir merkezi adeta boğulmaktan kurtarıldı. Başkan Mehmet Sekmen’in imzasını taşıyan söz konusu ulaşım ağları, şehir merkezine rahat bir nefes aldırdığı gibi, Hilalkent, Yıldızkant ve Dadaşkent gibi uydu kentlere de ilaç gibi geldi. 

ULAŞIMDA REFORM ADIMLAR 
Şükrüpaşa’da Barış Pınarı Köprüsü, ETÜ-Çevre Yolu bağlantısı, Terminal Caddesi-Çevre Yolu bağlantısı, Ali Ravi Caddesi Kayakyolu bağlantısı gibi birçok bulvarı Erzurum’a kazandıran Büyükşehir Belediyesi, son olarak D-100 ile Çat-Bingöl karayolunu birbirine bağlayacak. Ayrıca havalimanı yolu ile Kazım Karabekir Stadyumu güzergahından D-100 bağlantısını da yapmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi sayesinde, ulaşımda reform niteliğinde adımlar atılmış oldu. Başkan Mehmet Sekmen, yeni ulaşım ağları kazandırılması noktasında Erzurum belediyecilik tarihine ismini yazdırırken, atılan bu adımlar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. 

DADAŞLARDAN TEŞEKKÜR 
Erzurumlu vatandaşlar, şehirdeki yeni ulaşım ağları ve alternatif yolların hızla artan araç sayısına mukabil büyük bir yükü ortadan kaldırdığını belirterek, “Erzurum’da şu anda motorlu kara taşıtı sayısı 130 binin üzerinde. Sadece 70 bine yakın otomobil, Erzurum’daki ulaşım ağlarını kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yeni yollar sayesinde Erzurum’da trafik sorunu neredeyse hiç yok. İlaveten yeni yolların yapılacak olması da, Erzurum açısından sevindirici bir başka konu. Başkan Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyoruz” dediler.

Etiketler : SEKMEN FARKI