ÖZEL HABER Haber Girişi : 19 Temmuz 2022 10:50

Sekmen meydanı boş bırakmıyor

Sekmen meydanı boş bırakmıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gürcükapı Kent Meydanı projesini an be an takip ediyor.
Sekmen meydanı boş bırakmıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gürcükapı Kent Meydanı projesini an be an takip ediyor. Bulduğu her fırsatta projenin uygulandığı alanı gezen Başkan Sekmen, yüklenici firma yetkililerinden bilgi alıyor, çalışmaları denetliyor. Sekmen, Erzurum’a kazandırılacak olan prestijli projelerinden başında gelen Gürcükapı Kent Meydanı projesinin, şehir merkezindeki çok özel eserlerden birisi olacağını ifade ederken, bölgeyi her ziyaret edişinde hem vatandaşlar ve hem de çocuklarla vakit geçiriyor. Gürcükapı’nın Erzurum’un en eski ve en özel semtlerinden birisi olduğunu dile getiren Sekmen, bu projenin uzun zamandır rüyalarını süsleyen bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Biz bu proje üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz ve bitmesi için de açıkçası çok sabırsızlanıyoruz. Tamamlandığında bu meydan Erzurum şehir merkezine kazandırılan çok gösterişli mekanlardan birisi olacak” dedi.

TEMELİNİ BAKAN KURUM ATMIŞTI

Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un temelini attığı meydanda sık sık incelemelerde bulunan ve çalışmaları yerinde gözlemleyen Sekmen, projenin her ayrıntısını yakından takip ediyor. Yüklenici firma yetkilileriyle bir araya gelen ve inşa çalışmalarının her aşamasını titizlikle takip eden Sekmen, hafta sonunda da yine Gürcükapı Kent Meydanı’ndaydı. Şantiyeyi gezen, çalışmaların hangi aşamada olduğunu inceleyen ve projede gelinen son noktayı değerlendiren Başkan Sekmen, temaslarının ardından bölgede ziyaretler de gerçekleştirdi. Çocuklara özel ilgi gösteren ve onlarla bir süre sohbet eden Sekmen, daha sonra çevredeki kahvehaneler ve esnafı da ziyaret etti.

SEKMEN: BEKLEDİĞİMİZE DEĞECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sohbet ettiği vatandaşlara hem çalışmaları anlattı, hem de Gürcükapı Kent Meydanı’nın cazibesinden bahsetti. Meydan tamamlandığında Gürcükapı’nın yepyeni bir çehre kazanmış olacağını dile getiren Sekmen, “Bu proje tamamlandığında kent estetiği anlamında ortaya çok özel bir eser çıkarmış olacağız. Bu manada esnafımıza ve çevre sakinlerimize sabırları için de teşekkür ediyorum. Beklediğimize değecek bu yatırım şimdiden hayırlı olsun!” ifadelerini kullandı.