ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Mayıs 2022 13:38

Semt pazarları revaçta 

Semt pazarları revaçta 
Semt pazarları revaçta 

Sebze ve meyve fiyatlarındaki tırmanıştan usanan tüketiciler, rotayı semt pazarlarına çevirdi. Pazardaki fiyatlarla marketteki fiyatlar arasındaki farkın neredeyse uçurumları bulmaya başladığı Erzurum’da, zaruri ihtiyaçlar dışındaki alışverişler artık pazarlardan yapılmaya başlandı. Erzurum’da haftanın her günü farklı bir semtte kurulan pazarlarda sebze ve meyvenin dışında giyimden züccaciye ürünlerine varıncaya kadar birçok alışveriş alternatifi bulunuyor. Vatandaşlar, semt pazarlarından alışveriş yapmanın çok daha kazançlı olduğunu belirterek, “Pazardaki domatesle marketteki domates arasındaki fiyat farkı neredeyse bir uçurum boyunda. Aynı ürünün market fiyatı farklı, pazar fiyatı farklı… Bu da demek oluyor ki, fiyatlara ne oluyorsa marketlerde oluyor. Sonuçta pazarcılar halden alıyor, ama marketler üreticiden ve aracılardan daha ucuza alıyor” diye konuştular. 

FİYATLAR MARKETLERDE ABARTILIYOR 

Pazarcı esnaf ise, sebze ve meyve fiyatlarının marketlerde abartıldığını dile getirerek, “Biz ürünü sebze halinden fazla alamıyoruz, ancak buna rağmen ucuz satmaya çalışıyoruz. Fakat marketler öyle değil, doğrudan üreticiye ulaşıyor ya da aracıdan ucuza satın alıyorlar. Buna rağmen fiyatlar pazarlara göre ikiye katlanıyor” dediler. 

Semt pazarlarının tercih edilme sebebinin bu olduğunu kaydeden pazarcılar, “Havalar ısındıkça sebze ve meyve fiyatları düşecek. Yazın ortasında fiyatlar normale bile dönecek. Ancak güze doğru piyasalarda yine marketlerin borusu ötmeye başlayacak” şeklinde konuştular. 

SEBZE VE MEYVEYİ MARKETTEN ALMAYIN! 

Vatandaşları semt pazarlarına çağıran esnaf, “Marketlerdeki sebze ve meyve satışları düştükçe, fiyatları da düşürmek zorunda kalacaklar. Çünkü talep oldukça fiyat düşmüyor. Sebze ve meyve bozulabilen ürün bu yüzden marketler satıp kurtulmak ister. Marketlerden sebze ve meyve alışverişi ne kadar az olursa, fiyatlar da o kadar ucuz olur. Vatandaşlarımız bu yüzden sebze ve meyve alışverişleri için marketlere gitmesinler” diye konuştular.