Seralarda uygulamalı ders

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Destekli Domates Seralarına çıkarma yaptı. Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Yıldız’la birlikte seraları gezen Ziraat Fakültesi öğrencileri, Aziziye Belediyesi’nin yatırımı karşısında hayranlığını gizleyemedi. Seradaki üretim sürecine yönelik olarak Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan tarafından bilgilendirilen öğrenciler, aynı zamanda uygulamalı derslerini de seralarda görmüş oldular. Başkan Muhammed Cevdet Orhan’a yönelttikleri sorularla seralar hakkında detaylı bilgiler edinen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, sera domateslerinden tadım yapmayı da ihmal etmedi.

 

YILDIZ: BU YATIRIM KIYMETLİ BİR ESER

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Yıldız, topraksız tarım adı verilen yöntemin artık dünya genelinde yaygınlaşan bir sistem olduğunun altını çizerek, bu tür yatırımların gıda ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir adım olduğunu ifade etti. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın, bu yatırımla girişimciler için çok özel bir model ortaya koyduğunu dile getirerek, “Bu seralar Erzurum için, üretim için çok kıymetli bir eser. Ümit ediyorum ki, bu eser girişimciler için de eşsiz bir numune teşkil edecek” diye konuştu.

 

BAŞKAN ORHAN: SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YATIRIM

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise, “Biz bu seraları yaparken tek amacımız, Erzurum’da bu işin yapılabilirliğini göstermekti. Hamdolsun bu amacımıza da ulaştık ve Temmuz ayından bu yana da tonlarca hasat aldık. Tabi biz belediye olduğumuz için bu faaliyetle ticaret yapma ya da kazanç elde etme muradında değiliz. Burada şu anda 17 kişi istihdam ediliyor. Seramız zarar etmediği gibi, ürettiğimiz domatesler de piyasanın yarı fiyatına satışa sunuluyor. Özel sektör bu işe girecek olsa, sürdürülebilirlik ve kazanç açısından kuşkusuz çok daha farklı bir boyutta olacak” dedi.

Öte yandan Başkan Orhan, seralarda staj yapmak isteyen Ziraat Fakültesi öğrencilerine de kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

  • 2 / 1 Seralarda uygulamalı ders 0

  • 2 / 2 Seralarda uygulamalı ders 1