ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Eylül 2023 12:05

Servis fiyatları ikiye katlandı 

Servis fiyatları ikiye katlandı 
En kısa mesafe ücretlendirmesinin 700 lira olarak belirlendiği Erzurum’da, en uzak mesafe ise, bin 300 lira olarak güncellendi.

Öğrenci taşıma ücretleri Erzurum’da bu yıl da cep yakacak. En kısa mesafe ücretlendirmesinin 700 lira olarak belirlendiği Erzurum’da, en uzak mesafe ise, bin 300 lira olarak güncellendi. 
Akaryakıt fiyatların, asgari ücret ve işveren maliyetlerindeki artıştan öğrenci taşımacılığı sektörü de nasibini aldı. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte Erzurum’da en düşük servis ücreti 700 lira oldu. Mesafeye göre yapılan yeni fiyat düzenlemesine göre; Erzurum’daki en uzak okula taşınan öğrenciler için de, servis ücretinin bin 300 liraya ulaştığı öğrenildi. UKOME tarafından belirlenen ücretler Pazartesi günü itibariyle yürürlüğe girerken, kimi servis işletmecilerinin belirlenen fiyatların altında taşımacılık yaptıkları da ifade edildi. 

VELİLER DARA DÜŞTÜ 
Öğrenci velileri, servis ücretlerinin geçen yılın neredeyse iki katı olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl 400 lira olan servis ücreti, bu yıl 750 lira oldu. Geçen yıl bile en yüksek servis ücreti 750 lira değilken, bu yıl en düşük servis ücreti 700 lira oldu” diyerek, servis giderlerinin bütçelerinde büyük bir delik açtığını ifade etti. Erzurum’un metropol bir kent olmadığını ve okulların genellikle yerleşim yerlerine yakın olduğunu dil getiren veliler, “Düzenlemeler keşke buna göre yapılsaydı. Erzurum’da bu kadar astronomik servis ücretlerinin belirlenmiş olması üzüntü verici!” dediler. 

İŞLETMECİLER HAKLI 
Öte yandan servis işletmecileri ise, geçen yılın mazot fiyatlarıyla bu yılın fiyatları arasında dağlar kadar fark bulunduğunu söyleyerek, “Geçtiğimiz yıl mazot, asgari ücret, SSK giderleri günümüzdeki rakamların yarısı kadardı. Her şeyin fiyatı neredeyse yüzde 100’e varan oranlarda arttı. Bizim bu durumda taşımacılık yapabilmemiz için fiyatları da ona göre ayarlamamız gerekiyor. Mevcut rakamlarla bile kazandığımız söylenemez. Çünkü bu iş sadece akaryakıtla sınırlı değil, MTV var, SSK primleri, Bağkur primleri var. Çalıştırdığımız personelin maaşı var. Bunların hepsi başlı başına gider” diye konuştular.