ÖZEL HABER Haber Girişi : 05 Ağustos 2022 10:37

Servis fiyatlarına zam!

Servis fiyatlarına zam!
Yaz tatilinin sona ermesine bir ay kala öğrenci velilerini üzen bir haber geldi.

Yaz tatilinin sona ermesine bir ay kala öğrenci velilerini üzen bir haber geldi. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde servis ücretlerine en az yüzde 40-50 oranında zam yapılacağı açıklandı. Bu ayın sonuna doğru illerde UKOME kararıyla yapılacak olan fiyat artışının Erzurum’a nasıl yansıyacağı ise merak konusu oldu. En ucuz öğrenci taşımacılık ücretinin 350 liradan noktalandığı Erzurum’da, bu yıl en ucuz ulaşım ücretinin 400-450 lira arasında değişmesi bekleniyor. Servis işletmecileri, maliyetlerin altından kalkamamaktan yakınırken, öğrenci velileri ise, servis ücretlerinin zamlanacağı haberini aldıkları için ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Veliler, “Mazot fiyatları arttığı için servis ücretleri zamlandıkça zamlandı, ama bizim gelirlerimiz de bir o kadar eridi. Bu kadar gider içerisinde servislere nasıl para ödeyeceğiz, bilmiyoruz!” dediler.

 

ARTIŞLARI KEYFİ YAPMIYORUZ!

Hükümetin bazı özel hizmet kolları için mazotta indirime gitmesini isteyen servis işletmecileri, “Biz sonuçta bu fiyat artışları keyfi yapmıyoruz. Geçen yıl mazot fiyatıyla bu yıl mazot fiyatı arasında uçumlar kadar fark var. Hükümet belli başlı iş kollarında mazot için ÖTV muafiyeti getirebilir. Böylece bu zamlar da vatandaşa yansımamış olur. Biz ne yaparsak yapalım, maliyetleri azaltma ya da ortadan kaldırma gibi bir şansımız yok. Bu yüzden beklediğimiz adımı hükümetin atmasını bekliyoruz” diye konuştular.

 

BURASI İSTANBUL DEĞİL, ERZURUM!

Öğrenci velileri ise, Erzurum’daki servis işletmecilerinin İstanbul ya da Ankara ile Erzurum’u bir tutma çabasından vazgeçmelerini isteyerek, “Bizdeki servis fiyatları neredeyse İstanbul ve Ankara fiyatlarına ulaştı. Oralarda mesafeler çok daha uzun ama Erzurum’un bir başıyla diğer başı arasındaki mesafe taş çatlasın 15 dakika. Bu kadar kısa mesafede bu kadar yüksek ücretler talep etmek hiç adil değil. Burası Ankara ya da İstanbul değil; Erzurum” diye  konuştular.