Seviniyoruz ama…

Devlet Meteoroloji işleri genel Müdürlüğü’nün uzun yıllara dayalı istatistik verilerine göre ve yine medyada yer alan haberlere göre Türkiye son 30 yılın en kurak kış mevsimine geçiriyor muş . 
Erzurumu özelinde ise hava sıcaklıkları ve yine uzun yıllara dayalı kış ortalamalarına göre son 52 yılın en kurak mevsimiymiş . 
Ocak ayında henüz daha kar yağmamış olması ve buna ilaveten hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi Alışılagelmiş bir durum değil. Ancak son yıllardaki mevsimsel Sapmalar ve meteorolojik hareketlilikler gösteriyor ki yeryüzü çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya. Kış mevsimini az masrafla geçiriyor olmak açısından belki bu durum memnuniyet verici ama uzun vadede düşünüldüğünde çok daha ciddi bir sorunla yüzyüze olduğumuz ortada. 
Belki bugün kazançlıyız çünkü ısınma giderlerimiz yükselmiyor ancak Şundan emin olmalıyız ki, bugün memnuniyet duyduğumuz bu durum ileride bizi belki de çok daha yüklü maliyetlerin altına sokacak. 
Çünkü kış mevsiminde yağmayan kar yaz mevsiminde ki üretim bereketinin önüne geçecek. En basit örnekle geçtiğimiz yılın Ekim ayında yapılan güzlük ekimler bildiğiniz çöp oldu. Çünkü üzeri karla kaplanması gereken tarım arazileri don tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bitki dondu ekilen tohumlar zayi olup gitti.
Allah yazı yaz için yaratmış kışı kış için yaratmış . Yazın güneş yakacaksa kışında kar yağacak. Bu düzen bu intizam bozulursa, elbette bundan en büyük zararı yine insanoğlu görecek.
Uzun sözün kısası Allah yeryüzünü her türlü afetten musibetten korusun. Tabi içerisinde bizleri de. 
Amin.