Yerel Haber Girişi : 25 Ocak 2022 12:28

Seyfettin Saka güven tazeledi

Seyfettin Saka güven tazeledi
Seyfettin Saka güven tazeledi

Erzurum’daki esnaf meslek odalarının seçim maratonu devam ediyor. Son olarak Erzurum Otelciler ve Kahvehaneciler Odası’nda da seçim coşkusu yaşandı. Seyfettin Saka’nın 209 oy alarak yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildiği odada, diğer aday Tekin Kılıçoğlu ise, 138 oy aldı. Bugüne kadar dikkat çeken ise, esnaf meslek odalarındaki seçimleri sürekli mevcut başkanların kazanması oldu. Esnaf meslek odalarındaki başkanların değişmesi gerektiği yönünde her fırsatta görüş belirten esnafın seçimlerde farklı bir tavır sergilemesi kafaları karıştırırken, şu ana kadar sadece Oto Tamircileri Odası’nın başkanı değişti. Oda üyeleri ise, değişimin zorunlu olduğunun altını çizerek, “Mevcut başkan yeniden aday olmadığı için tek adaylı bir seçime gidildi” bilgisini paylaştı.

                                 

MAYIS AYINDA BİRLİK SEÇİMİ YAPILACAK

Erzurum’da esnaf meslek odalarının yanı sıra bazı ilçelerde de esnaf birlik başkanlığı seçimi de yapılıyor. Aziziye’deki seçim tamamlanırken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ESOB) seçimi ise, önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak. Birlik seçiminin yapılabilmesi için tüm esnaf meslek odalarındaki seçimlerin tamamlanması gerekirken, söz konusu seçimler önümüzdeki iki ay içerisinde tamamlanmış olacak. Rasim Fırat’ın EOB Başkanlığı yarışına yeniden dahil olup olmayacağı bilinmezken, bazı kaynaklar, mevcut oda başkanlarının seçim kazanıyor olmalarının Rasim Fırat’ın yeniden aday olacağının bir işareti olduğunu ifade ediyor.

 

YENİ İSİMLERE VE YÜZLERE İHTİYAÇ VAR

Öte yandan Erzurum’daki esnaf meslek grupları, artık temsilde yeni yüzlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Sırf meslek oda başkanları değişmiyor diye birlik başkanının da değişmeyecek olması çok yanlış. Artık yeni yüzlere, yeni temsil kabiliyetlerine ihtiyacımız var. Bu işler belirli bir dinamizm, enerji ve zindelik gerektiriyor. Mevcut başkanlar artık yaşlandı, koltuğu yeni isimlere ve yeni yüzlere bırakmalarında fayda var. Kendileri yeterince hizmet ettiler, artık bu görevlerin peşinde koşmamalı, gençlerin önünü açmalı ve odalara taze kan ve enerji kazandırmalılar” dediler.