ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Ağustos 2023 09:17

Sıcaklar Erzurum’a demir attı 

Sıcaklar Erzurum’a demir attı 
Son yılların en sıcak Ağustos ayını geçiren Erzurum, yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor.

Son yılların en sıcak Ağustos ayını geçiren Erzurum, yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Önceki yılların aynı dönemine ait sıcaklık ortalamalarının üzerini gören Erzurum’da, hava sıcaklıkları önümüzdeki 5 gün boyunca yine 30 derece seviyelerinde seyredecek. Erzurum’da Eylül ayının ayak sesleri ise, daha çok geceleri hissedilecek. Erzurum’da gece hava sıcaklıklarının 8 ile 13 derece arasında değişmesi beklenirken, gündüz hava sıcaklıkları ise 27 ile 31 derece arasında seyredecek. 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki 5 günlük hava tahmin raporuna göre; Erzurum’da sadece Salı günü yağış görülecek. 

GÜN GÜN SICAKLIKLAR 
Erzurum’da hava bugün ve yarın az bulutlu olacak. Gündüz hava sıcaklıklarının 27 ile 30 derece arasında değişeceği ilde, termometreler Pazartesi günü 31 dereceyi gösterecek. Salı günü gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği Erzurum’da, gündüz hava sıcaklığı 25, Çarşamba günü ise 27 derece olarak ölçülecek. 
Erzurum’da gece sıcaklıkları ise, Cumartesi günü 8, Pazar günü 10 ve Pazartesi günü de 11 derece olacak. Salı günü gece sıcaklığının 13 derece olarak ölçüleceği Erzurum’da, Çarşamba günü ise yeniden sıcaklık düşüşü yaşanacak ve hava sıcaklığı 10 derece olarak ölçülecek. 

AYLIK DEĞİŞİM… 
Meteoroloji uzmanlarına göre, Erzurum’da sıcak havalar Ağustos ayının son haftasının yanı sıra Eylül ayında da etkili olacak. Sıcaklıkların bu yıl mevsim normallerinin üzerine çıktığını kaydeden Meteoroloji uzmanları, “Temmuz ayındaki sıcak ortalamaları nasıl ki mevsim normallerinin altında seyrettiyse, Ağustos ayı sıcaklıkları ise mevsim normallerinin bir o kadar üzerinde seyretti” dediler.