ÖZEL HABER Haber Girişi : 09 Eylül 2023 09:53

Sıcaklar Erzurum’a veda ediyor

Sıcaklar Erzurum’a veda ediyor

 

Erzurum’da bu haftadan itibaren hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre; Erzurum’u bugün gök gürültülü sağanak yağış bekliyor. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 güne ait hava tahmin raporunu açıkladı. Rapora göre; Erzurum’da bugünden itibaren hava sıcaklıklarında düşüşler başlayacak. Bugünü gök gürültülü sağanak yağışla geçirecek olan Erzurum’da, önümüzdeki Perşembe gününe kadar sıcaklıklar 20 dereceye kadar gerileyecek. 

SICAKLIKLARDA KADEMELİ DÜŞÜŞ 
Haftanın en yüksek sıcaklığının 24 derece ile bugün kaydedileceği Erzurum’da, yağışlarla birlikte sıcaklıklar da kademeli olarak düşüşe geçecek. Pazar ve Pazartesi günü termometrelerin 22, Salı ve Çarşamba günleri ise 21 dereceyi göstereceği Erzurum’da, gece sıcaklıkları da hissedilir düzeyde azalacak. Bugün gece sıcaklığının 12 derece olarak ölçüleceği Erzurum’da, Pazar gününden itibaren sıcaklıklar yarı yarıya azalacak. Pazar günü gece sıcaklığının 7, Pazartesi ve Salı günü ise 6 derece olacağı Erzurum’da, Çarşamba gece sıcaklığı ise 5 derece olacak. 

DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİR 
Öte yandan Meteoroloji uzmanları, Eylül ayının ilk haftasını mevsim normallerinde geçiren Erzurum’un, bu haftadan sonra sıcaklık düşüşleri yaşayacağını belirterek, “Çok üst düzeyde sıcaklık düşüşleri bekliyor olmasak da, Eylül ayı sonuna kadar hava sıcaklıklarında değişkenlikler olmasını bekliyoruz. Kurak bir kış ve yine çok sıcak bir Ağustos ayı geçiren Erzurum’da, Eylül ve Ekim ayları da mevsim normalleri dışında bir tablo oluşturabilir” dediler.