ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Kasım 2022 10:09

Şimdi sıra hizmette

Şimdi sıra hizmette
Erzurum’da yarı resmi nitelikteki ETSO ve ETB’de seçimler geride kaldı.

Gözler şimdi yeni projeler ve yeni vizyon arayışlarıyla yola çıkılacağı vaadinde bulunan her iki meslek örgütüne çevrildi. ETSO’da Saim Özakalın ve ETB’de ikinci dönemini geçirecek olan Hakan Oral’ın bir önceki döneme göre ortaya nasıl bir yönetim tarzı koyacağı merak ediliyor. Erzurum’daki ticaret ve üretici kesimi, uzun yıllardır aynı isimlerle yönetilen her iki meslek örgütünün artık yeni ufuklara yelken açması gerektiğini vurgulayarak, “Umuyoruz ETSO ve ETB’de artık ezberler bozulur. Saim Özakalın, uzun yıllardır ETSO çatısı altındaydı, Hakan Oral da, ETB’de ikinci dönemini geçirecek. Her iki odada da vaziyetler önceki dönemlerle aynı olmamalı, seçim süreçlerinde ortaya koyulan heyecan ve coşku, her iki başkanın görev sürelerine de hakim olmalıdır” diye konuştular.

 

GELENLER GİDENLERİ ARATMADI

Erzurum’daki ticaretçiler, ETSO’nun senelerce aynı isimler ve kadrolar tarafından yönetildiğini ifade ederek, “Yenilenen hiçbir yönetim bir önceki yönetimi aratmadı, çünkü hepsi aynıydı. Erzurum’un yıllar önce tartıştığı sorunlar da aynıydı, bu meslek örgütleri açısından gelinen nokta da aynıydı. Bu yüzden her iki odada da bu yeni dönemin anlamlı olabilmesi için başkanların ve yeni yönetimlerinin ortaya bir tarz koyabilmesi ve çok farklı bir yönetim anlayışı sergilemesi gerekiyor” dediler.

 

TEMSİL KABİLİYETİMİZ ARTMALI

ETSO ve ETB’nin Erzurum’un vitrini olması gereken kurumlar olduğunun altını çizen üretici ve iş insanları, “Bu meslek örgütleri sadece mesleki anlamda birer tescil ve aidat kurumu olmaktan çıkartılmalı, sorumluluklarını eksiksiz yerine getiren birer kurum hüviyetine büründürülmelidir. Erzurum senelerce bunun eksikliğini çok hissetti; artık Erzurum için yeni bir dönem başlamalı, şehrin temsil kabiliyetine bu iki meslek örgütü de olumlu katkı sunabilmelidir. Beklentimiz bu yöndedir, umuyoruz bu beklentilerimiz boşa çıkmaz” diye konuştular.