Şimdi tam zamanı

Sizi bilmiyorum ama benim evimde akşam saatlerinde ısınmak için kombi halen daha yanıyor. Haziran ayının ortasına gelmişiz ve neredeyse yaz mevsimini yarılayacağız, ama ısınmak için kombi çalıştırmaya devam ediyoruz. 
Bu sadece benim sorunum olabilir mi, olamaz elbette çünkü ben çok iyi biliyorum ki Erzurum’da binlerce konutta ısınmak için doğalgaz tüketimi sürüyor. 
Bunlar senelerden beri dile getirilen konular ama bu kez işin rengi sanki değişti. Kendi gazını kullanıma sokmuş bir ülke olarak; artık doğalgazla ilgili olarak somut bir takım adımların atılmasının zamanı da gelmiştir bana göre. 
Erzurum’da biz sürekli neyi istiyorduk? Doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılmasını;  çünkü Türkiye’nin bu bölgede dışında hiçbir vilayetinde Haziran ayında üşüyen olmuyor. Bu da zaten Erzurum’u ve bu bölgenin diğer illerini dezavantajlı hale getiriyor. Bu sorunu ortadan kaldırmaksa, doğal olarak hükümete düşüyor. Tabi bu süreç içerisinde en büyük sorumluluksa siyasetçilerimize düşüyor. 
Seçim havası dağıldığına ve artık hükümet teşekkül ettiğine göre; Erzurumlu vekillerin ilk işleri arasında bu konu da yer bulmalı. Erzurum’da ve bölgenin diğer illerinde doğalgaz tüketimine ekstradan indirim ve muafiyetler getirilmeli. 
Diyeceksiniz ki, zaten bir yıl boyunca faturalar indirimli olacak ya. Evet orası öyle ama takdir edersiniz ki bu indirimler Erzurum’a yazı erkenden getirmeyecek, Erzurum’da Haziran ayında kombiler çalışmaya devam edecek. Yani demem o ki, kış mevsimini ve soğuk Haziran günlerini Erzurum için bir çile olmaktan çıkarmanın zamanı geldi de, geçiyor bile.