SIRADAKİ MAÇIN ANALİZİ

Ligin 16 haftası boyunca çıktığı tüm maçlardan 13 galibiyet elde eden ve bir tek beraberliği bile bulunmayan Eyüpspor, Erzurumspor’un bu haftaki rakibi olacak. Deplasmanda karşılaşacağı Eyüpspor karşısında 3 puan mücadelesine girişecek olan takımımızın bu maçtan nasıl bir skor ve sonuçla ayrılacağını kestirmek çok zor. Karşımızda 39 puanlı ve ligin değim yerinde yırtıcı bir ekibi var. Bu ekip karşısında Erzurumspor nasıl bir karakter ortaya koyar bilinmez, ancak oynadığı en son ki Ümraniyespor maçından yola çıkarsak, halimizin şimdiden duman olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 
Ama Erzurumspor’un bir geleneği var, güçlü rakipler karşısında on numara futbol oynuyor. Eğer Dadaşlar bu geleneği bozmazda, Eyüpspor karşısında enfes bir mücadele ortaya koyarsa, o zaman durum değişir. Galibiyet olmasa bile Erzurumspor’un bu maçtan eşitlikle ayrılma ihtimali çok yüksek. 
Eyüpspor’a gelince, İstanbul temsilcisi ve aynı zamanda lider olan bu takım, baskılı futboluyla biliniyor. Özellikle kanatları çok iyi kullanan, rakip takımın yarı alanında hızlı çoğalabilen ve bol bol pozisyona girme becerisi gösterebilen bir takım. Eyüpspor’un güçlü kontra atak yönünü ise hiç hesaba katmıyorum. Bu yüzden sadece şu kadarını söyleyeyim; tabi her maç için önemlidir ama bu maç için Erzurumspor takımında her bölgeye önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. Savunmamız, orta sahamız ve hücum hattımızın büyük bir ahenk içerisinde mücadele etmesi gerekiyor. Bu üçlüden herhangi birisindeki eksiklik, bizi Eyüpspor karşısında hezimet yaşatır. İnanıyorum ki, bu maçla ilgili olarak Hakan Kutlu hoca her türlü tedbiri alacak ve talebeleriyle gerekeni yapacaktır.