Yerel Haber Girişi : 19 Mart 2022 14:12

SİYASET SUS-PUS! 

SİYASET SUS-PUS! 

Erzurum’a özel sağlık hizmeti verecek yeni bir hastanenin neden yapılamadığı yönündeki soru, cevabını aramaya devam ediyor.

Musa Çakır

Erzurum’a özel sağlık hizmeti verecek yeni bir hastanenin neden yapılamadığı yönündeki soru, cevabını aramaya devam ediyor. Daha önce de tartışılan, ancak Dr. Demet Say Kömeç’in bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla iyice alevlenen konu, bir bilinmez olmayı sürdürürken, iddiaların ise ardı arkası kesilmiyor. Erzurum’a yeni özel hastane yatırımı yapılmasına siyasetin engel olduğu yönündeki iddialar, gündeme bomba gibi düşerken, Erzurum siyaseti ise yaşanan bu tartışmaları sadece izlemekle yetiniyor. Erzurum’a hastane yatırımı yapmak için bazı girişimlerde bulunulduğu, ancak kimi siyasetçilerin bu girişimlerin önüne geçtiği yönündeki söylentiler, kafa karıştırırken, bu durumun bir an önce netliğe kavuşturulması gerektiği vurgulanıyor. 

YATIRIMCILAR VAZ MI GEÇİRİLDİ? 
Erzurum siyasetine çağrıda bulunan Dadaşlar, “İddialar doğruysa, Erzurum’da siyasi güç kullanan birileri, bu şehri bir tek özel hastaneye mecbur ve mahkum ediyor. Daha önce bazı özel hastanelerin Erzurum’a yatırım yapmak istediklerini hepimiz biliyoruz. Bu yatırım girişimleri neden sonuçlanmadı? Yatırımcılar vaz mı geçti yoksa vaz mı geçirildi? Çünkü Erzurum gibi bölgenin merkezi olan bir şehirde sadece bir tek özel hastanenin bulunuyor oluşu hiç mantıklı değil. Van’ın her merkez ilçesinde neredeyse bir özel hastane var ve bu hastaneler fiziki olarak Erzurum’daki hastaneden çok daha teşekkülü hastaneler. Oralarda birbirinden farklı özel hastaneler var da, Erzurum’da neden yok? Bu hiç mantıklı gelmiyor!” diye konuştular. 

ERZURUM MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI 
Başta Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere iktidarın Erzurum Milletvekillerine seslenen Erzurumlu vatandaşlar, “Bu sürecin, bu tartışmaların ve en önemlisi de bu iddiaların ortada kalmış olması çok düşündürücü. Siyaset susmuş durumda, kimse çıkıp meselenin bu yönünü ele almıyor. Dolayısıyla bu suskunluk akıllara öne sürülen iddiaların doğru olduğunu getiriyor. Erzurum’da insanların kalite, konfor ve huzur içerisinde özel sağlık hizmeti almalarını kim engelliyor, bu şehre yeni özel hastaneler kurulmasına kim izin vermiyor, kimler bu işin önüne geçiyor?” diye sordular.