Siyaset ve sosyal medya 

Sosyal medya günümüzde çok önemli bir iletişim aracı. Bu bakımdan doğru kullanımı halinde de bulunmaz bir nimet. Hele siyasetin ve siyasetçilerin vazgeçilmezidir ki, kullanım şekli ve içeriği bile derin anlamlar taşır. 
Ben şahsen Erzurum’daki siyasi parti il başkanlarının sosyal medyayı çok da etkin ve verimli bir biçimde kullandıklarını düşünmüyorum. Aynı şey iktidar temsilcileri için de geçerli, muhalefet temsilcileri için de geçerli. Hatırlayanlarınız olacaktır; il başkanlarının sosyal medya hesaplarında sadece genel merkez paylaşımları olmaz diye bir hatırlatmada bulunmuştum. Varsa partinin milletvekili ya da belediye başkanı, il başkanları onların paylaşımlarının da etkileşimini sağlamalı, paylaşmalı, birlik ve beraberlik adına önemli bir duruş ortaya koymalıdır. AK Parti’nin önceki dönem il başkanı Mehmet Emin Öz bunu maalesef yapamadı, yerine gelen İbrahim Küçükoğlu için de bir şeyler söylemek için henüz çok erken. Ama dikkatimizi çeken şu ki, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, sosyal medya hesabını çok iyi kullanıyor, takipçileriyle adım adım iletişim ve irtibat halinde. Paylaşımlarına partisinin ilçe teşkilatlarını da konu ve konuk ediyor, belediye başkanlarını da. Dolayısıyla ortaya fevkalade güzel bir bütünleşme örneği çıkıyor. 
Bu vesile ile buradan il başkanlarına bir hatırlatma yapmak istiyorum, sizden olana kucak açın, yol arkadaşlarınızı baş üstü edin, yaptıklarıyla övünün, paylaşımlarını çok daha geniş kesimlere siz de paylaşarak ulaştırın. Kısacası siz sizden olana sahip çıkın ki, birlik ve beraberliğinizi gören vatandaşlar da size sahip çıksın!