ÖZEL HABER Haber Girişi : 27 Eylül 2022 14:39

Siyasetin aslan parçasıydı

Siyasetin aslan parçasıydı
Erzurum’da Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde Erzurum’u temsil eden, 20 ve 21’inci dönem Erzurum Milletvekili seçilen Aslan Polat, yaşama veda etti.

Erzurum’da Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde Erzurum’u temsil eden, 20 ve 21’inci dönem Erzurum Milletvekili seçilen Aslan Polat, yaşama veda etti. Erzurum siyasetinin renkli simalarından olan ve milletvekilliği yaptığı her döneme damgasını vuran Aslyan Polat, bir süredir tedavi görüyordu. Ankara’da hayata veda eden Aslan Polat’ın cenazesi bugün Ankara Gölbaşı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Aslan Polat’ın vefat ettiği haberi, Erzurum’da da büyük üzüntüyle karşılandı. Refah Partisi’nden milletvekili seçildiği dönemde ve sonrasında siyasetin en aktif isimlerinden birisi olan Aslan Polat, TBMM kürsüsünü hiç boş bırakmayan ve Erzurum adına adeta gece-gündüz mesai yapan isimlerin başında geliyordu.

 

İSMİYLE MÜSEMMA BİR ŞAHSİYETTİ

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Polat’ın da abisi olan Aslan Polat, milletvekili olduğu dönemlerde Erzurum adına en çok söz alan milletvekili olmasının yanı sıra, yine TBMM’nin de kürsüye en çok çıkan milletvekili olmuştu. Bu unvanların yanı sıra yine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en çok misafir ağılayan vekil Aslan Polat olmuş, Erzurum’dan Ankara’ya yolu düşen herkes, Aslan Polat’tan mutlaka yakın ilgi görmüştü. Erzurumlu vatandaşlar, Aslan Polat’ın Erzurum yerel siyasetinde yeri doldurulamaz bir isim olduğunu ifade ederek, “Aslan Polat, ismiyle müsemma bir şahsiyetti. Erzurum için, Erzurum’un sorunları için aslanlar gibi mücadele ediyordu. Sözünü de esirgemiyordu, muhalefetini de yapıyordu, sorumluluğunun hakkını da veriyordu. Kendisiyle aynı dönemde siyaset yapan birçok isim unutulmuştur ama Aslan Polat hangi dönem olursa olsun adından mutlaka söz ettirmesini başarmıştır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diye konuştular.