SİYASETİN SORUMLULUĞU

 

Son iki gündür Erzurum’daki taraftar gruplarındaki dostlarımla buluşuyorum. Gündemleri aynı, Teknik Direktör Hakan Kutlu’nun yaptığı çağrıya onlarda katılıyor ve gerekenin yapılmasını istiyorlar. Ama hepsi bir şeyin farkında; Kutlu’nun çağrısına muhatap olan hiç kimse bu işe atmayacak ve bu konu sadece konuşulmuş olmakla kalacak. 
Onlara çözüm yolunun ne olabileceğini sordum, cevapları hepsinin aynı; diyorlar ki, bu işi çözse çözse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çözer. Onun bir işaretiyle Erzurumspor’un tahtasıda açılır, borçları da ödenir. Yeter ki, Erzurumspor’un çaresizliğinden haberdar olsun. 
Şimdi bana deseniz ki, Erzurumlu siyasetçilerimiz Cumhurbaşkanımızı bu durumdan haberdar edebilirler mi diye. Açıkçası ben hiç zannetmiyorum. Yani mevcut siyaset kadromuzun Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkıpta, şehrimizin böyle bir beklentisi var diye bir cümle kuracaklarını hiç zannetmiyorum. 
Zatan konunun bu kadar çözümsüz hale gelmesinin sebebide bu. Kimse gerekeni yapmıyor, sorumluluk yüklenmiyor, üzerine düşeni yerine getirmiyor. Şimdi Ak Parti İl Başkanının böyle bir derdi olmayacakta kimin olacak? Ak Parti Milletvekillerinin Erzurumspor’un ve taraftarlarının bu beklentisini dile getirme girişimi olmayacakta kimin olacak? Erzinvan Milletvekillerinin mi? Kayseri Milletvekillerinin mi? Anlatmatk istediğim şey şu; Erzurumspor Erzurum’un meselesi. Adında bile Erzurum geçiyor olması, Erzurumlu siyasetçilerimiz için yeterince büyük bir sorumluluk anlamına geliyor zaten. Bu yüzden atılması gereken adımlar içinde herkes onlara bakıyor. Şimdi soruyorum bu adımları onlar atmayacakta kim atacak?