Siyasette hareketli dönem

 

İYİ Parti’de yeni bir dönemin ayak sesleri duyulmaya başlandı. Akşener’in önümüzeki günlerde yapılacak olan olağanüstü genel kurulda aday olmayacağı açıklandı, ancak ne olur ne biter bilinmez. 
Meral Akşener aday olmaz ise, kuvvetle muhtemelen yerini alan isim Koray Aydın olacak gibi duruyor. Eğer liderlik koltuğuna Koray Aydın oturursa, İYİ Parti’de bundan sonraki seyir nasıl olur, nasıl şekillenir hep birlikte göreceğiz. 
Ama gerçek şu ki, Türkiye siyasetinde kartlar yeniden karılacak ve özellikle merkez sağda toplanmayı mümkün hale getirecek bir yapılanma ihtiyacı çok daha belirgin olarak hissedilmeye başlanacak. 
Muhalefet, yerel seçimlerin ardından zafer sarhoşluğu içerisinde erken seçim yaygarasını muhtemel ki, daha da güçlendirecek. Çünkü yerel seçim sonuçlarını onlar bir zafer olarak nitelendirdi. Ancak muhalefet şunu bilmeli; elde ettikleri sonuçlar, aslında zafer değil, halkın iktidara bir uyarısıydı, muhalefete oy verenler de, oy pusulalarına emanet şerhini düştü. Bu süreçte iktidar verilen mesajı alır, gerekeni yapar ve silkelenirse sorun yok; emanet oylar da dahil olmak üzere sandığa yansımayan oylar geriye döner. Ama tam tersi olursa; muhtemel bir seçimde bütün ezberler bozulabilir. Bu bakımdan İYİ Parti’nin de içinde bulunduğu Türk siyaset yapılanmasında yeni köşeler tutulabilir, yeni alternatifler oluşabilir. Bunu hep birlikte yaşayacak ve göreceğiz.