ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Eylül 2022 10:05

Soğuk yağmurlar geliyor

Soğuk yağmurlar geliyor
Geçtiğimiz haftaya kadar hava sıcaklığının 30 derece dolayında seyrettiği Erzurum’da, bugünden itibaren sıcaklıklarda büyük ölçüde düşüş kaydedilecek.

Erzurum’da hava sıcaklıklarında düşüşler başladı. Geçtiğimiz haftaya kadar hava sıcaklığının 30 derece dolayında seyrettiği Erzurum’da, bugünden itibaren sıcaklıklarda büyük ölçüde düşüş kaydedilecek. Gök gürültülü sağanak yağışın hafta sonuna kadar yer yer etkili olacağı Erzurum’da, Cumartesi günü ise termometreler 20 derecenin de altına düşecek. Bu haftanın en yüksek sıcaklığının 23 derece olarak bugün ölçüleceği Erzurum’da, Perşembe ve Cuma günü ise sıcaklık 22 derece olacak. Gündüz sıcaklıklarına paralel olarak gece sıcaklıklarının da adeta dibi göreceği Erzurum’da, en yüksek sıcaklık 7, en düşük sıcaklık ise, Cuma günü 5 derece olacak. Yağışlar bugün ve yarın gök gürültülü ve sağanak şeklinde beklenirken, Cuma ve Cumartesi günü de sadece sağanak yağış etkili olacak.

 

SICAKLIKLARDA HIZLI DÜŞÜŞ

Meteoroloji İşler Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahmin raporunda; sıcaklıklardaki hızlı düşüş dikkatlerden kaçmadı. Sıcaklıklarda 5-7 derece arasında seyreden düşüşe karşı Meteoroloji’den yapılan uyarı, rakamlara da yansırken, Eylül ayının son haftasıyla birlikte kış mevsiminin ayak seslerinin iyiden iyiye işitilmeye başlanacağı ifade edildi. Erzurum’un Ekim ayının ilk ve ikinci haftalarında yeniden yazdan kalma günler yaşayacağı tahmin edilirken, pastırma sıcakları diye tabir edilen bu dönemin ardından günlerce sürecek yağışların etkili olacağı kaydedildi.

 

YAĞIŞLI BİR KIŞ KAPIDA

Meteoroloji uzmanları, Erzurum’da Eylül ayı hava tahmin beklentisinin mevsim normallerinde seyrettiğini dile getirerek, “Son 5 yıl içerisinde hava sıcaklıkları ve yağışların mevsim normallerinde seyrettiği bir seneyi geride bırakıyoruz. Geçtiğimiz kış ayları yağışsız ve kuraktı, ancak Mart ve Nisan ayında kaydedilen yağışlar, ihtiyacı büyük ölçüde ortadan kaldırdı. Yaz ayları da, uzun bir aradan sonra mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklara sahne oldu. Eğer süreç yine mevsim normallerinde seyrederse, Erzurum’u bol yağışlı bir kış mevsiminin beklediğini söyleyebiliriz” dediler.