ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Eylül 2023 12:08

Sonuç yine aynı: DEPREM PANİĞİ! 

Sonuç yine aynı: DEPREM PANİĞİ! 
Muhtemel deprem senaryolarıyla insanları endişeye sevk etmeyi alışkanlık haline getiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu kez depremlerin şiddetini de açıkladı. 

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem uyarılarını bu kez şiddet vererek açıkladı. Ercan’ın her açıklamasının ardından panik yaşayan Erzurum’da, gündemin yeni konusu ise, bu kez depremin şiddeti oldu. 
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremin ardından insan psikolojisini yerle bir eden uzman açıklamalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Depremlerin ardından yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarıyla sürekli tartışma konusu haline gelen Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeni bir paylaşımla yeniden bir panik havası oluşturdu. Ercan, Erzurum’da muhtemel bir depremin şiddetinin 7 olacağını öne sürdü. 

TEDBİRLERDEN BAHSEDEN YOK! 
Türkiye'de ileride görülebilecek deprem şiddetlerini ve yerlerini açıklayan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın aralarında Erzurum’un da bulunduğu birçok ile yönelik deprem şiddeti öngörüsü, Dadaş’ın bir kez daha moralini bozdu. Erzurumlu vatandaşlar, deprem fay hattı üzerinde olduğunu bildikleri Erzurum ve daha birçok il için sürekli felaket tellallığı yapılmasının artık mide bulandırmaya başladığını dile getirerek, “Uzman dediğimiz bilim insanları sürekli felaket tellallığı yapıyor. Bu uzmanların hiçbirisinin mi tedbirlere yönelik öngörüleri ya da tahminleri yok? Ya da Türkiye’de deprem riski altında olan illerde nelerin yapılması ve hangi adımların atılması gerektiğini dile getirecek hiç mi uzman yok?” diye sordular. 

ERCAN NEYİN PEŞİNDE?  
Ercan’ın alanında uzman bir yer bilimci olduğunu, ancak panik ortamı oluşturan paylaşımları sebebiyle dikkat çektiğini kaydeden Dadaşlar, “Sosyal medyada gündem olmak uğruna bu tarz sorumsuz paylaşımlar neden yapılıyor? Ercan’da hiç mi bilim insanı sorumluluğu yok? İnsanlara panik yaşatmaya, korkutmaya, kimin ne hakkı var? Yani Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bunu düşünemiyor mu? Adeta felaket tellallığı yaparcasına paylaşımlar yapan Ercan, biraz da tedbir olarak hangi adımların atılması gerektiğinden bahsetsin! Kendisi neyin peşinde ve ne yapmaya çalışıyor? Bir bilim insanının sergilemesi gereken tutum bu mudur?” şeklinde konuştular.