Sönük başlangıç… 

Ligin başlangıç haftası olması sebebiyledir diye düşünüyorum oynanan maçlar vasatın bile altındaydı. Mesela Çaykur Rizespor-Keçiörengücü maçı, Eyüpspor-Denizlispor, Manisa FK ve Boluspor maçları, ortada bana göre futbolun olmadığı maçlardı. Haftanın en gollü karşılaşması Gençlerbirliği-Atınordu karşılaşması oldu ki, yine bana göre izlenmeye değer bir maçtı.

Gelelim Erzurumspor’a; bugün mavi beyazlı takımın resmi ilk sınavı olacak bu maç. Birileri her ne kadar konuşmasa da, Pendikspor ligin mücadeleci takımlarından birisi olacak. Bu takım karşısında vereceği mücadele ve sergileyeceği performans ise, daha yolun başı olmasına rağmen Erzurumspor FK adına da bir ipucu olacak diye düşünüyorum.

Çünkü her hafta böyle olmayacak, oynanan her maçta bu denli kötü performanslar sergilenmeyecek, haftalar ilerledikçe takımlar da oturacak, kadrolar şekillenecek, oyun anlayışı çok daha pratik bir hale dönüşecek dolayısıyla ligdeki ekipler üstüne koya koya ilerleyecek. Erzurumspor’un rakiplerinin yaptığı transferler ortada, ligin iddialı ekiplerinin hangileri olacağı da ortada. Erzurumspor’a gelince, transfer tahtası halen daha kapalı ve bu gidişle açılacağa da benzemiyor. Bu ve bunun gibi daha birçok olumsuzluk da gösteriyor ki, Erzurumspor bu sezon ligde kalmaya odaklanmış durumda. Yani bu sezonu küme düşmeden kapatabilirsek, en az şampiyon olmuş kadar büyük bir başarı kaydetmiş olacağız. Yok eğer derseniz ki sihirli bir değnekle biz bu işi çözeriz diye; kusura bakmayın ama Harry Poter filmi çevirmiyoruz. Gerçekler ve somut veriler üzerinden konuşuyoruz.