Soru işareti!

Erzurumspor FK’nın sosyal medya hesaplarından dün bir bilgilendirme mesajı paylaşıldı. Bugün oynanacak Erzurumspor FK ve Erzincanspor hazırlık maçının seyircisiz oynanacağı açıklandı. Sebep olarak da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak alınan bir karar denildi.

Ben açıkçası böyle bir kararın neden alındığının da açıklanmasını isterdim. Yani en azından ortada somut anlamda bir gerekçe görmek isterdim. Kazım Karabekir stadında bakım mı var, onarım mı var, niye seyirci alınmıyor? Erzincanspor maçını izlemek için Erzincan’dan gelen mi var, yani böyle bir kararın altında yatan asıl sebep nedir?

Ben bu paylaşımın altındaki yorumları da okumaya çalıştım. Ama genel anlamda bu paylaşım nasıl bir intiba oluşturmuş biliyor musunuz? Sanki yönetim taraftardan kaçıyormuş, takımı seyirciyle karşı karşıya getirmiyormuş gibi bir intiba. Ben şahsen böyle bir niyet taşınacağını düşünmüyorum ama işte neylersiniz ki akıllara gelmiş işte. Yoksa insanlar niye böyle düşünsün, öyle değil mi?

Hatırlarsanız, Ömer Düzgün’ün istifa etmesinin ardından bir yazımda demiştim ki, kulüpte en büyük sorun iletişimsizlikti diye. Ve ben Ahmet Dal’ın bu sorunu çözeceğine olan inancımı ifade etmiştim. Dolayısıyla maçla ilgili yapılan bu paylaşımı ben şu aşamada bir yol kazası olarak nitelendireceğim. Çünkü bu paylaşımda bile baştan aşağı bir iletişimsizlik sorunu var. Yani eğer seyircisiz oynayacaksanız bu maçı, sebebini açıklarsınız, ifade edersiniz, olur biter. Konu teknik midir, stadyumla ilgili bir durum mudur, böylece herkes öğrenmiş olur. Yani daha yolun başındayken kafalarda bu tarz soru işaretleri bırakmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum.