SORUNUN EN BÜYÜĞÜ

Şaka maka derken bugün Haziran ayının altıncı günü. 9 gün sonra Erzurumspor’un kongresi yapılacak ve muhtemelen kongrede çoğunluk sağlanamayarak bir sonraki hafta yapılacak. 
Çok önemli değil, ha bir hafta önce ha bir hafta sonra; önemli olan bu kongrede yönetime kim aday olacak. Başka zaman olsa gündemde birkaç isim birden olurdu, ama bakıyorum da şu ana kadar hiç kimse adaylığını açıklamadı. Sebebini irdeleyecek olursak; birincisi takımın borcu çok fazla. 150 milyon lira Erzurum şartlarında çok büyük bir para, aslında bir futbol kulübü için hiçte yüksek bir meblağ değil. İkincisi takımın stadyum sorunu var. Hadi diyelim parasal sorunu çözüldü, iyi ama maçlar nerede oynanacak? Bana göre kulübün yönetimi için şu ana kadar kimseden ses çıkmamış olmasının altında yatan temel nedenlerden birisi bu. Hatta tek sebebi bu. Para bir yerde bulunur, borçlar bir şekilde ödenir, transfer tahtasıda açılır ama ne yaparsanız yapın stadyum sorunu kısa vadede çözülmez. Bugün deseler ki stadyumda tadilat yapacağız, yeni sezona yine yetişmez ve aynı sıkıntı bir kez daha karşımıza çıkar. 
Herkes Onursal Başkan Mehmet Sekmen’den bekliyor ve umuyor ama Sekmen başkanın da bu konuda yapabilecekleri zaten kısıtlı. Hem senelerdir takımı sırtlayıp götüren isimde yine Sekmen Başkan’ın kendisidir. Bu yüzden Sekmen’den daha fazlasını beklemek gerçektende çok büyük haksızlık olur. Kongrede aday çıkar mı, yeni bir başkan bulunur mu bilmiyorum. Ama şu kadarından eminim ki, takımın stadyum sorunu çözülmeden bu tekerlek düzlüğe çıkmaz. Bunuda bir kenara yazmış olayım.