ÖZEL HABER Haber Girişi : 04 Ekim 2022 13:12

Sosyal Konut’a Erzurum ilgisi

Sosyal Konut’a Erzurum ilgisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği “Sosyal Konut Projesi” için Erzurum’da da talep üstüne talep yağıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği “Sosyal Konut Projesi” için Erzurum’da da talep üstüne talep yağıyor. 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin işyerini kapsayan proje için Erzurum’a ayrılan kontenjan ise bin 100 konut olmuştu. Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerine yapılan başvuruların Erzurum’da binleri aştığı öğrenilirken, banka şubelerine yapılan başvuruların dışında e-devlet kapısı üzerinden yapılan başvurular da bulunuyor. Erzurum’da Halkbank ve Ziraat Bankası yetkililerinden edinilen bilgilere göre; proje için çok sayıda şehit yakını, engelli ve gençlerin yanında emekliler de başvuruda bulundu. Yapılan başvuruların değerlendirme süreci tamamlandığında hak sahiplerinin açıklanacağı bilgisine ulaşılırken, sonraki sürecin ise sözleşme imzalama ve ödeme planı oluşturulması olacağı kaydedildi.

 

BAŞVURULARDA BÜYÜK YOĞUNLUK

Banka yetkilileri, 14 Eylül’de projeye ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından hareketliliğin başladığını belirterek, “Banka şubelerinde uzun kuyrukların oluştuğu günler oldu. Şehit yakınlarımız, engelli vatandaşlarımız, emeklilerimiz ve gençlerimiz projenin parçası olabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Şubelerin dışında e-devlet üzerinden alınan başvurular da var. Tabi biz başvuruları alıyoruz, ondan sonraki süreç TOKİ tarafından yürütülüyor. Çünkü hak sahibi olabilmek için başta hane geliri olmak üzere bir takım kriterler var. Bu kriterlere sahip olan başvuru sahipleri süreç sonunda ilan edilecek ve proje start alacak” diye konuştular.

 

KONTENJANIN KAT KAT ÜZERİNDE

Erzurum’a ayrılan bin 100 konutluk kontenjanın şu durumda başvuruları karşılamaya yetmeyeceğini anlatan banka yetkilileri, “İlk etapta Erzurum’a bin 100 konut ayrıldı, tabi başvurular bu rakamın çok üzerinde. TOKİ bu proje kapsamında yeni kontenjanlar oluşturur mu bilemiyoruz, ancak başvuru sayısının kontenjandan kat kat fazla olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz” dediler.