Yerel Haber Girişi : 12 Şubat 2022 10:48

Sosyal medyaya ayar geliyor!

Sosyal medyaya ayar geliyor!

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, sosyal medya düzenlemesinin önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’na geleceğinin açıklandığını söyledi. Bu düzenlemenin bilgi kirliliği ve kötüye kullanımı ortadan kaldıracağını vurgulayan Çakır, “Birlik olarak sürece bizler de katkıda bulunmaya çalıştık; yasal düzenleme önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelecek ve görüşülmesine başlanacak. Atılacak bu adım, gerçekten de büyük ihtiyaç duyulan bir adım olacak” dedi. Sosyal medya üzerinden oluşturulan algı çalışmalarının, bilgi kirliliğinin, sahte ve bot hesapların artık tedbir alınması gereken bir düzeye ulaştığını anlatan Çakır, “Sosyal medya iletişim noktasında büyük bir nimet; ancak kötüye kullanımı halinde sakıncalı sonuçlar doğurabiliyor” dedi.

 

AĞIR BEDELLER ÖDETİLECEK

Yapılacak yasal düzenlemeyle birlikte sosyal medya kullanımının çok daha kontrol edilebilir bir hale geleceğini ve kullanıcılara büyük sorumluluklar yükleneceğini anlatan ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Yeni düzenlemeyle birlikte yapılan her sosyal medya paylaşımı, paylaşan kişiye sorumluluk yükleyecek. Sahte hesapların ve bot hesapların kullanımının önüne geçilmiş olunacak. Algı oluşturma, bilgi kirliliği meydana getirme, kişilik haklarını zedeleme, iftira, asılsız ve mesnetsiz iddialarda bulunan sosyal medya kullanıcıları, bunun karşılığında çok ağır bedeller ödeyecek” diye konuştu.

 

GEÇ BİLE KALINMIŞTI

Söz konusu yasal düzenleme konusunda geç bile kalındığının altını çizen Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Uzun bir hazırlık döneminin ardından sosyal medya düzenlemesi bir taslak haline getirildi. Mecliste de üzerinde görüşler belirtilecek ve son hali verildikten sonra yasalaşacak. Böylece sosyal medyayı dileyen dilediği gibi kullanma şansına sahip olmayacak. Her paylaşıma sorumluluk yüklenecek, her kullanıcı paylaştığından sorumlu olacak. Bu düzenleme için şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz” şeklinde konuştu.