ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Temmuz 2023 14:07

Stadyum bilmecesi

Stadyum bilmecesi

6 Şubat’ta meydana gelen depremden hasar gördüğü için karşılaşmalara kapatılan Kazım Karabekir Stadyumu ile ilgili olarak dün bir son dakika gelişmesi yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın maçların Kazım Karabekir’de oynanması için geçici olarak bakım ve tamirat yapacağı ileri sürüldü. Stadyumun hasarlı bölümlerinin seyirciye kapatılıp, belli başlı tribünlerin kullanılmasını öngören yeni planlamayla Dadaş’ın iç saha maçlarını oynamak için saha arayışına girmesi önlenmiş olacak. 

NEREDEN NEREYE 
Dün sosyal medyaya düşen konuyla ilgili olarak Erzurumsporlu taraftarların tepkisi de gecikmedi. Mavi beyazlı taraftarlar, “Üstü kapanacak olan bir stadyum vaadinden, bakım ve onarıma girip küçültülecek bir stadyum modeline geldik. Erzurum bu kadar mı sahipsiz bir şehir? Yeni stadyum isterken, tamire razı olmak durumunda kaldık” diye sordular. 

GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM 
Yeni bir stadyum yapılması konusunun senelerdir şehrin gündeminde olduğunu hatırlatan taraftarlar, “Stadyum sorununa sahip çıkılmayan bir şehirde kulübe sahip çıkılmıyor oluşuna şaşırmamak lazım” dediler. Taraftarlar, Kazım Karabekir Stadyumu’nun maç oynanabilecek duruma getirilmesinin ise geçici bir çözüm olduğunu sözlerine eklediler.