ÖZEL HABER Haber Girişi : 17 Eylül 2022 11:30

ŞU RAHATLIĞA BAK!

ŞU RAHATLIĞA BAK!
İhtiyaç sahibi ailelere dağıtılan yardım kömürleri, daha kış gelmeden internet üzerinden satışa çıkartıldı.
ŞU RAHATLIĞA BAK!

İhtiyaç sahibi ailelere dağıtılan yardım kömürleri, daha kış gelmeden internet üzerinden satışa çıkartıldı. Sosyal medyada çeşitli alım-satım işlemlerinin gerçekleştirildiği hesaplarda üstelik telefon numarası verilerek satışa çıkartılan yardım kömürlerinin ambalajları üzerinde “Para İle Satılamaz” uyarısı ise dikkatlerden kaçmadı. Kanunen satışı yasak olan ve sadece ihtiyaç sahibi ailelerin istifadesine sunulan yardım kömürlerinin bu kadar rahat bir biçimde pazarlanması, denetimden sorumlu kurum ve kuruluşların işlerini yapmadıklarını gözler önüne seriyor.

 

VATANDAŞLARDAN HAKLI TEPKİ

Devletin sosyal yardımlar kapsamında dağıttığı kömürlerin sosyal medya hesaplarında satışa sunulmasına sert çıkan vatandaşlar, tepkilerini bu ilanlar yaptıkları yorumlarla da gösterdiler. Harunreşit Dadaşlı isimli bir sosyal medya kullanıcısı, satışa çıkartılan yardım kömürleri ilanının altına şunları kaydetti:

“Bu kömürü ihtiyacı olmayıp alıp satanlardan gerçek ihtiyacı olanların hakkını yiyiyorlar haram zıkkım olsun. Bu nasıl dünya olmuş ihtiyacı olmayıp tokiye girer kurada çıkar evi heç kuruşu çıkmadığı halde 50_60 satar kömür ihtiyacı olmayıp kömürü alıp satar bunların hakkını birgün sorar yaradanım”

 

YARDIM VAKFI UYUYOR MU?

Yardım kömürlerinin dağıtımını yapan kurum ve kuruluşların internet üzerinde ikinci el ev eşyası ve araba satış ilanları yayınlayan hesapları göz hapsine alması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Bunlar bu kadar rahatlık içerisinde yardım kömürlerini nasıl satışa çıkartabiliyorlar. Bunlara bu kömürleri kim satıyor, kimden alıyorlar? İhtiyaç sahibi oldukları için devletten kömür yardımı alanlar, bu kömürleri neden satıyorlar, bunlar araştırılmalı ve hesabı sorulmalıdır” diye konuştular.