TAHTAYA SAĞLAM BASMALIYIZ!

Sebila takımını Erzurumspor’a mukayese edilirmi bilmiyorum ama Pazar günü yaptığımız hazırlık maçında kalemizde 4 golü görüp, ancak 3 gol atabildik. O takımı yenebilir miydik, yenemez miydik oturulur tartışılır. 
Fakat o hazırlık maçı şunu gösterdi ki, Erzurumspor FK’nın kadrosunun kesinlikle takviye edilmesi gerekiyor. Biz hali hazırda geçen yılın kadrosunu bile tam anlamıyla koruyabilmiş değiliz bir kere. Üstelik kadroda kilit diyebileceğimiz isimlerle bile henüz anlaşmış değiliz. Geçen yıl ki kadro üzerinden konuşacak olursam; herkes hatırlayacaktır sakatlıklar, cezalar yüzünden neler çektiğimizi. Bir de şu anki kadroyla yola devam ettiğimizi düşünelim. O zaman bizim halimiz ne olur? 
Futboldan iyi-kötü anlayan herkes bilir ki, bir takımda kadro derinliği ne kadar fazlaysa, o takım o kadar şanslıdır. Oyuncularınızdan biri sakatlanır, diğer alternatifi kullanırsınız, biri ceza alır, yerine adam koyarsınız. Ama maalesef bizim böyle bir şansımız yok. Bir Eren sakatlığı, Estrela’nın cezası, Mustafa Yumlu’nun olmayışı gibi daha birçok örnek sıralayabilirim geçen sezondan. 
Gençlere güvenelim elbette, onlarada şans verelim ama bizim böyle sıkıntılı bir dönemde fantezi yapmak gibi bir lüksümüz yok ki! Bizim ayakları yere sağlam basan, tecrübeli, ne yaptığını bilen, hırslı deneyimli topçulara ihtiyacımız var. 
Hadi diyelim geçen sezonu anlattık, bir şekilde ligde kaldık. Ama bu demek değildir ki, bu sezonda ligde kalacağız yada kalabiliriz. 
1.Lig ekiplerinin kadroları ortada, transferleride ortada, en güçlü olabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar.  Peki bu süreçte biz ne yapıyoruz; şimdilik sadece geçen yılın kadrosunu muhafaza etmeye çalışıyoruz. Üstelik onda bile henüz başarılı olmuş değiliz. 
Bu yüzden benim tavsiyem transefer tahtasının hiç vakit kaybedilmeden açılması ve kadroya takviye yapılmasıdır. Aksi halde halimiz dumandır.