Yerel Haber Girişi : 07 Mayıs 2022 13:06

Tarımda üretim seferberliği 

Tarımda üretim seferberliği 

"Bitkisel Üretim alanında Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi, Atıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması" projesi Erzurum’da da büyük ilgi görüyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı "Bitkisel Üretim alanında Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi, Atıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması" noktasında adeta seferberlik başlattı. Tüm yurtta olduğu gibi, proje kapsamında Erzurum’da da hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretimine yoğunlaşılırken, tohum dağıtım işlemleri ise aralıksız devam ediyor. Çeşitli teşvikleri de içerisinde barındıran proje sayesinde hem tarım arazilerinin etkin kullanımı ve hem de atıl arazilerin üretime kazandırılması amaçlanıyor. Erzurum merkezde ve birçok ilçede bu doğrultuda gerçekleştirilen tohum dağıtımı çiftçilerin yüzünü güldürürken, uygulama ziraat odalarından da büyük takdir topluyor. Erzurum’daki ziraat odası başkanları, bakanlığın bu projesi sayesinde tarımsal üretimin büyük bir ivme kazanacağını belirterek, özellikle Erzurum’daki üretim konusunda umutlu olduklarını söylediler. 

 

ERZURUM’DAKİ POTANSİYEL BÜYÜK 

Erzurum’daki ekilebilir tarım arazilerinin büyüklük sıralamasında Türkiye’de hatırı sayılır bir yer tuttuğunu ifade eden ziraat odası başkanları, buna rağmen çok geniş yüzölçümüne sahip arazilerin atıl durumda kaldığının altını çizerek, “Bu ve benzer teşvik projeleriyle bu arazileri tarımsal üretime kazandırma imkânı oluşmuş oldu. Erzurum’da da bu anlamda büyük bir ihtiyaç vardı. Bakanlığımızın bu projesi sayesinde üreticilerimiz tohum maliyetinden büyük ölçüde kurtulmuş oldu. Hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretimi için verilen teşvikler, hem mevcut tarım arazilerinin çok daha etkin bir biçimde kullanılmasını sağlayacak, hem de toprağını atıl durumda bekleten çiftçilerimiz için de bir teşvik ve destek rolü oynayacak. Böylece bu tarım arazileri de üretim sürecine dahil edilmiş olunacak” diye konuştular. 

 

SON İKİ AYDIR DEVAM EDİYOR 

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre; şehrin dört bir yanında uygulanan projeyle bu yıl hissedilir düzeyde bir verim artışı bekleniyor. Kurum yetkilileri, “Son iki ay içerisinde Erzurum’un merkez ve muhtelif ilçelerinde tonlarca tohum dağıtımı gerçekleştirildi. Projeye ilgi çok büyük oldu, üretim sürecini de yakından takip edeceğiz. Her aşamada çiftçilerimizin yanındayız, tüm imkanlarımızla ve uzman ekiplerimizle 7/24 çiftçilerimizin hizmetindeyiz” dediler.