Yerel Haber Girişi : 10 Mayıs 2022 11:01

Tarımsal desteklere ZMO desteği 

Tarımsal desteklere ZMO desteği 

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, “Üretime verilen destek, geleceğe verilen destektir” dedi. 

Ziraat Mühendisleri odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Bitkisel Üretim alanında Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi, Atıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması" projesinin üretim için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Bakanlığın üretimi teşvik etmek ve tarımsal arazilerin etkin kullanımını sağlamak amacıyla yürüttüğü proje kapsamında Erzurum’da tonlarca hububat, baklagil ve yağlı bitki tohumluğu dağıtıldığını kaydeden Başkan Kayabaşı, “Üretime yönelik olarak atılan her adımın yeri kesinlikle başımızın üstündedir. Bu projenin taraftarıyız, destekçisiyiz. Çünkü üretime ne kadar çok eğilirsek, o kadar kazançlı çıkarız” ifadelerini kullandı. 

 

ÜRETİMİN YOLU CAZİBEDEN GEÇER 

Köylerden kente göçü önlemenin en birincil yolunun köylere cazibe kazandırmak olduğunun altını çizen Hasan Ali Kayabaşı, “Buna yönelik olarak daha önce de beyanlarımız oldu. Köylerimizi sosyal ve ekonomik açıdan geliştirebilmek ve cazibeli hale getirebilmek için üretime yoğunlaşmamız gerekiyor. Üretimin olduğu yerde hareket süreklilik kazanır, hareketin olduğu yerde de mutlaka bereket olur” diye konuştu. 

 

BU ADIMLARIN HEPSİ ÖNEMLİ 

Bakanlığın üretimi artırmak ve teşvik etmek, yanı sıra tarımsal arazilerin çok daha etkin bir biçimde kullanımını sağlamak amacıyla yürüttüğü projeye bu bakımdan büyük destek verdiklerini anlatan Kayabaşı, “Bakanlığımızın yürüttüğü bu proje, aslında pratikte bizim önerilerimizin hayata geçirilmesi yolunda atılmış önemli bir adım. Çünkü üretimi önceliyor, tarımsal arazileri tam kapasite kullanmayı hedefliyor ve atıl tarım arazilerini üretime kazandırmayı amaçlıyor. İşte bu eylemlerin her birisi aslında köylerimize cazibe kazandıracak ve dolasıyla kente göçü önleyecek adımlar” şeklinde konuştu.