Tasarruf tedbirleri 

Herkesin bir itirazı ve herkesin bir yakınması var. Neyle ilgili derseniz eğer tabii ki bu sorunun cevabı hayat pahalılığı ve bir türlü bitmek bilmeyen fiyat artışları…
Ekonominin güveninde oturan hazine ve maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir takım tedbirler almak suretiyle ekonomi açısından yeni bir dönemin yol haritasını oluşturuyor. Bu yol haritasında şimdilik görünen vatandaşın sırtına binen ek vergi yükleri ve hayat pahalılığı. İşte bu noktadan hareketle vatandaşlara yani bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. 
Tabi bu sorumlulukların önemi kadar bize bu sorumlulukları yükleyen yönetim anlayışının bizimle aynı şekilde fedakarlık Edip etmedikleri de önemlidir. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan tasarruf tedbirleri kararnamesinde kamu kurum ve kuruluşlara bir takım harcama sınırları getiriliyor. 
Bu çok önemli bir adım olmakla birlikte tasarruf etmesini sadece kamu kurum ve kuruluşlarından beklemekte bana göre çok yanlış olur.
Bu süreçte yapılması gereken en doğru şey devletin zirvesinden en alt kademesine kadar bütün kamunun tasarrufa gitmesi ve bu yol haritasına uyulmasını sadece vatandaştan beklememektir.
Şayet ortada kaldırılması gereken bir cenaze varsa ve bu cenazeyi usulüne en uygun şekilde kaldırmak gerekiyorsa kimse kusura bakmasın ama tabutun altına herkesin girmesi gerekiyor .
Bu süreçte toprağa giren ölü olacak ama helvayı başkaları yiyecekse ne sürdürülebilir bir mali politikadan bahsedilebilir ne de istikrarlı bir tasarruf süreci geçirilebilir .
Tasarrufu sadece belli başlı kesimler yapmış olur ve fedakarlık yine belli başlı kesimlere kalır. 
Bu mantıkta da ne ekonomi yol alır ne SORUNLAR çözülür ne de selamete çıkarır .