ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Haziran 2022 10:38

Taşımacılık ateş pahası

Taşımacılık ateş pahası
Akaryakıt fiyatlarındaki artış yüzünden şehirlerarası yük ve eşya taşımacılığı sektörü de olumsuz etkilendi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artış yüzünden şehirlerarası yük ve eşya taşımacılığı sektörü de olumsuz etkilendi. Bir evi taşımanın fiyatı 15 bin liradan başlarken, Erzurum’dan başka şehirlere ve başka şehirlerden Erzurum’a yapılan taşımacılık işlemleri ise ekstra zamlandı. Erzurum Ambarları’ndan edinilen bilgilere göre, Ege, Marmara, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinden Doğu’ya yapılan taşımacılık faaliyetlerinin sınırlı olduğunu belirterek, “Mesela İstanbul’dan ya da Antalya’dan her istediğiniz gün ya da zamana müsait araç bulamazsınız. Gidebilecek bir araç bulmaya kalkarsanız da, ekstradan fark ödersiniz. Yani Doğu’yu içine alan her türlü taşımacılık faaliyeti çok daha pahalı” dediler.

BATIDAN DOĞU’YA DOĞRU ÇİLE
Erzurum’dan Antalya’ya ev taşıyacak birinin en az 15 bin lirayı gözden çıkarması gerektiğini vurgulayan taşımacılık sektör temsilcileri, “Erzurum’dan Antalya’ya 15 bin liraya ev taşırken, Antalya’dan Erzurum’a 20 binden aşağı araç bulamazsınız. Doğu’dan batıya her zaman avantaj söz konusudur, ancak batıdan doğuya doğru yapılacak taşımacılık hizmetinde aynı durum söz konusu değildir. Araç bulunamadığı için taşımacılık her zaman pahalı olur” diye konuştular.

EŞYANIZI SİGORTALI TAŞITIN!
Öte yandan ev eşyası ya da yük transferi yapmak isteyenlerin mutlaka bu işlemlerini Erzurum Ambarları üzerinden yaptırmaları çağrısında bulunan konu ile ilgililer, “Buradan yapılan taşımacılık sigortalı olacağı için muhtemel bir kaza ya da hasar durumunda zarar tazmini söz konusu olur. Ancak merdiven altı diye tabir ettiğimiz işletmeler bu yüke ortak olmaz ve sigortasız taşımacılık yaptıkları için muhtemel bir kayıp halinde sorumluluk kabul etmezler” şeklinde konuştular.