ÖZEL HABER Haber Girişi : 10 Ağustos 2022 12:37

Tatil yapamayan TUR’luyor

Tatil yapamayan TUR’luyor
Yükselen maliyetler yüzünden yaz tatili planlaması yapamayanların yeni gözdesi günübirlik turlar oldu.

Yükselen maliyetler yüzünden yaz tatili planlaması yapamayanların yeni gözdesi günübirlik turlar oldu. Erzurum’da son zamanlarda hayli revaçta olan kültür turları ile Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine turistik ziyaret yapma fırsatı bulan gezi ve tatil meraklıları, en büyük ilgiyi ise konaklamalı etkinliklere gösterdi. 2 gece 3 gündüz şeklinde planlanan konaklamalı turlar için adeta yarışa giren tatil meraklıları, yaz günlerini bu şekilde renklendirirken, en çok katılımcı olan turların başında ise Karadeniz geliyor. Konaklamalı Karadeniz turlarının bin 500 liradan başlayan fiyatlarla gezi meraklılarına sunulduğunu anlatan seyahat acentesi işletmecileri, “Konaklama gün sayısı arttıkça fiyatlar da değişkenlik gösteriyor” dediler.

 

KARADENİZ EN REVAÇTA OLANI

Bayburt’la başlayan Karadeniz turlarının Gümüşhane, Trabzon ve Rize güzergahından oluştuğunu dile getiren işletmeciler, “Burada konuklarımız Trabzon ve Rize’de konaklıyor. Uzungöl’den Ayder yaylasına varıncaya kadar bölgenin gezilip görülmeye değer tüm turistik noktalarına ulaşıyoruz. Misafirlerimiz bu turlar için sadece bin 50 ya da 2 bin lira ödeme yapıyor. Normal şartlarda en az bir haftalık tatilin maliyeti günümüzde 20 bin lirayı buluyor. Bu yüksek maliyetleri karşılamak kolay olmadığı için insanlar artık kısa süreli konaklamalı turları tercih ediyor” diye konuştular.

 

GÜNEYDOĞU TURLARI YAKIYOR

Erzurum’dan sadece Karadeniz değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi turları da düzenlendiğini anlatan işletmeciler, Urfa, Mardin Midyat, Gaziantep ve Diyarbakır turlarının da bulunduğunu ifade ederek, “Şu sıralar bu illerde hava sıcaklığı çok yüksek; genellikle bu sebepten dolayı çok fazla tercih edilmiyor. Tatil rotaları genellikle Karadeniz üzerinden yapılıyor. Yüksek maliyetler yüzünden tatil yapma fırsatı bulamayanları konaklamalı turlara katılmaya davet ediyoruz” dediler.