ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Haziran 2023 11:56

Tatil yapmak cesaret istiyor 

Tatil yapmak cesaret istiyor 
Haziran ayına girilmesiyle birlikte yaz tatili hazırlıkları da başladı.

Seçimlerin geride kalmasını fırsat bilen ve şimdiden tatil planları yapmaya başlayan tatilciler ise, fiyatların astronomik oluşundan yana şikayetçi. Hali hazırda 4 kişilik bir ailenin bir haftalık tatil maliyeti en az 50 bin lirayı bulurken, tatilcilerin bu yıl ki tercihleri de yine akraba ziyaretlerinden yana olacak. Turistik otellerin doluluk oranları şimdiden yüzde 100’lere ulaşırken, ucuz tatil fırsatları ise, ancak Eylül ayı itibariyle başlıyor. 

EN UCUZ TATİL 30 BİN LİRA 
Erzurum’daki tatil ve seyahat acentelerinden edinilen bilgilere göre; son iki yıldır fiyatlarda yaşanan artış sebebiyle tatil için konaklama imkanları da kısıtlı hale geldi. Ortalama gelir sahibi olan aileleri bile tatil planlarını ertelemek durumunda bırakan fiyatlar,  30 bin liradan başlayıp, 100 bin liraya kadar çıkıyor. 4 kişilik bir ailenin 5 günlük tatil masrafının 30 bin liradan başladığını dile getiren acente yetkilileri, “4 kişilik bir hafta 3 ya da 4 yıldızlı bir otelde 4 gün 5 gece konaklarsa, 40-50 bin lira arasında değişen miktarlarda ücret ödemek zorunda. Yeme-içme hizmetlerinin dahil edilmediği pansiyon ve butik oteller daha düşük maliyetli oluyor” diye konuştular. 

EN İYİSİ AKRABA ZİYARETLERİ
Öte yandan tatil yapmanın masraflı hale geldiğini günümüzde, tatilcilerin yeni trendi ise akraba ziyaretleri ya da iki-üç günlük kültür turları olmaya başladı. Acente yetkilileri, “Fiyatlar yüksek olunca haliyle tatil yapmak isteyenler Erzurum dışındaki akraba ziyaretlerine yönelik ziyaretler planlamayı daha uygun buluyor. Böylece sadece ulaşım giderlerine tatil yapmış oluyorlar” dediler. 
Tatil yapmanın artık lüks haline geldiğini anlatan acente yetkilileri, “Bunden önce herkes iyi ya da kötü tatil yapabiliyordu, ancak son yıllarda tatil sadece yüksek gelirlilerin aktivitesi haline geldi” diyekonuştular.