ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Eylül 2023 10:28

Tatilin yerini turlar aldı

Tatilin yerini turlar aldı
Hemen her yıl yaz aylarında tatil beldelerinin yolunu tutan Erzurumlu tatilciler, bu sene ikişer günlük konaklamalı ya da günübirlik turları tercih etti.

Hayat pahalılığı yüzünden tatil planlarını ertelemek durumunda kalanların tercihi, Erzurum’da genellikle günübirlik turlar oldu. Erzurum’daki seyahat acentelerinden edinilen bilgilere göre; hemen her yıl yaz aylarında tatil beldelerinin yolunu tutan tatilciler, bu sene ikişer günlük konaklamalı ya da günübirlik turları tercih etti. 4 kişilik bir ailenin konaklama dahil tatil maliyetinin 60-70 bin lira arasında değiştiği sektörde, tatile bütçe ayıramayanlar ise Karadeniz ve Güneydoğu turlarına yöneldi. Erzurum’da günübirlik turların ise, Tortum, Uzundere, Şelale ve Narman gibi istikametlere yoğunlaştığı öğrenilirken, konaklamalı turların ise, 1 gece 2 gündüz, 2 gece 3 gündüz şeklinde planlandığı belirtildi. 

HAFTALIK TATİL 50 BİN LİRA 
Günübirlik turların Erzurum’un ilçelerine olduğu kadar yakın illeri de kapsadığını dile getiren acente işletmecileri, “Günübirlik turlar arasında Narman da var, Van da var, Ağrı da var. Tabi bu tatil turları için yolculuklar gece başlıyor” dediler. 
Yaz aylarında tatil yapmayı alışkanlık haline getirenlerin bu yıl yüksek fiyatlar yüzünden tatil bütçesi oluşturmakta zorlandığını dile getiren acente işletmecileri, “Bir haftalık tatil yapmak isteyen 4 kişilik bir ailenin ödeyeceği en minimum rakam 50 bin lira. Bu bütçeyi oluşturmakta güçlük çekenler, kişi başı 2 bin liradan başlayan konaklamaları turları tercih ediyorlar” diye konuştular. 

DADAŞ KARADENİZ’İ SEVİYOR 
Erzurum’da konaklamalı tatil turları için en çok tercih edilen bölgenin Karadeniz olduğunu ifade eden acente işletmecileri, “Güneydoğu turlarına yaz aylarında pek rağbet olmuyor. Çünkü o bölgede hava sıcaklığı dayanılmaz düzeyde. Bu yüzden Erzurumlu tatilciler daha çok Karadeniz iklimine sıcak bakıyor. Güneydoğu turları ise, Eylül ve Ekim aylarında cazip hale geliyor. Tatile gidemeyen aileler, farklı bölgelere düzenlenen turlardan ikisine katıldı mı, tatil yapmış gibi oluyor” dediler.