Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesi'nde hizmete açılan Çocuk Yoğun Bakım Servisi, bölgedeki çocuk hastaların daha hızlı ve etkili tedavi edilmesini sağlayacak. İlk hasta olarak bronkopnömoni tanısı konulan 1 yaşındaki bir çocuk kabul edildi.
Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesi bünyesinde Çocuk Yoğun Bakım Servisi hizmete açıldı.
Servisin ilk hastası, bronkopnömoni tanısı konulan 1 yaşındaki bir çocuk oldu. Yeni servis, ağır hasta çocukların yerinde tedavi edilmesini sağlayarak bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.
Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı, servisin bölge için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, yoğun bakım gerektiren çocukların başka illere sevk edilmesinin önüne geçileceğini ve ilk hastanın bronkopnömoni tanısıyla kabul edildiğini söyledi. Ayrıca, servisin hastanenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma hedefini desteklediğini ve sağlık altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlayacağını vurguladı. Başhekim, emeği geçen tüm personele teşekkürlerini iletti.