Tecrübe şart

Erzurumspor-Pendikspor karşılaşması geride kaldı, her ne kadar o maç beklentilerin üstünde bir performansa sahip olmuş olsa da, bir puandan başka bir getirisi olmamıştı.

Şimdi önümüzde Göztepe maçı var ve bu karşılaşma Erzurumspor’un takviyeye duyduğu ihtiyacın ne denli büyük olduğunu daha iyi biçimde gözler önüne serecek.

Bu ihtiyaç sonraki haftalarda da ön plana çıkacak, ta ki transfer sezonu kapanıncaya kadar.

Bu süre zarfında yeni transferler yaptık, yaptık! Yapamadık; ayvayı yediğimin resmidir. Çünkü bu kadroyla uzun süreli bir duruş ve direnç sergilenemeyeceği çok açıktır.

Bu cümleleri kurarken aslında yanılmış olmayı ne kadar çok istediğimi bilemezsiniz.

Keşke bu söylediklerimizin hepsi havada kalsa ve mahcubiyet yaşayan da ben olsam… Ama futbol öyle bir oyun ki, yeterli tekniğe ve kaliteye sahip değilseniz, tüm rakipleriniz size cezayı anında keser.

Eksiğiniz neredeyse orayı bulur, onu zaafınız olarak görür ve sizin üzerinize oralardan yürür. Şimdi bizim takıma bakıyorum da, o kadar çok eksiğimiz var ki, rakiplerimiz zaaf aramak için hiç de zorlanmayacak.

Tüm mevkilerde oynayan futbolculardan en küçük bir şüphem yok, samimiyetlerinden ve gayretlerinden dolayı kuşkum dahi yok. Ama dediğim gibi, futbol böyle bir şey işte. Bazen samimiyet ve gayret yetmeyebiliyor.

Tecrübe, kalite, bitiricilik de gerekiyor galibiyet için. Bunlar yoksa şayet ne yaptığınız ya da yapacağınızın hiçbir anlamı kalmıyor. Bu yüzden Erzurumspor’a şu an itibariyle Göztepe maçında başarı dilemekten başka şansım da kalmamış oluyor.

Ne diyebilirim ki daha başka?

Allah kolaylık versin.