TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Futbolda Yenemiyorsan bile yenilmeyeceksin diye bir kural var. Aslında çok doğru bir anlatım, bende kalıbımı basıyor ve altına imzamı atıyorum. 
Ancak sözümüze konu olan Erzurumspor olunca, bu kuralı derinlemesine düşünüyorum. Çünkü kadromuzun mevcut durumu ve tecrübesizliği ortada. Bizim bu durumda galibiyet elde etmemiz zaten çok zor gibi görünüyor. Üstelik bir hatırlatmada daha bulunayım, bir Bandırma ve bir Bodrum, öyle kolay kolay alt edilecek ekipler değildi. Bizim takımın bu takımlara yenilmemiş olması, aslında çok iyi bir futbol oynadığımız anlamına gelmesin ve öyle yorumlanmasın. Sadece şansımız yaver gitti, Bandırma da, Bodrum da çok kötü bir futbol oynadı ve bu da bizim takım için avantaja dönüştü. İlerleyen haftalarda bunu çok daha iyi göreceğiz, çünkü takımlarda taşlar yerli yerine oturmuş ve hepside takır takır futbol oynuyor olacak. 
Bu süreçte bizim için dezavantajlı, çünkü kadromuzda tecrübeli topçu sayısı neredeyse yok. Eren Tozlu, Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu ve Mustafa Akbaş dışında ayağı yere sağlam basan kaç topçumuz daha var. Hadi bunlara Rosheuvel’ide dahil edelim, bir de mevkilerine bakalım. 
Kanatlarımız sıkıntı, hücum hattımız sıkıntı, orta sahamız sıkıntı, oyun kuramıyoruz, ilerleyemiyoruz, hücum futbolu oynayamıyoruz. Bunun altındaki temel etkense tecrübeli topçulardan yoksun oluşumuz. 
Yani bu iş öyle tek başına Eren’le Rosheuvel’le olacak şeler değil. Orta saha oyuncumuz Sefa Akgün kaç senedir yeşil sahada top koşturuyor ama adamda gram ilerleme yok, gelişme yok. Buna başka örneklerde verebilirim ama şimdi meselemiz bu değil. Bizim meselemiz takımımızın acilen takviye edilmesi meseselesidir. İki haftayı geride bıraktık ve her hafta sıralamada aşağılara doğru kayıyoruz. Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Şanlıurfaspor takımını örnek göstermiştim, bakın bu takım ikide iki yaptı ve şu anda lider koltuğunda oturuyor. Şu anda liderle aramızdaki puan farkı 4 olabilir ama biz takımımızı takviye etmezsek, bırakın liderin puanını play-of hattıyla bile aramızdaki puan farkı uçurumları bulmuş olacak. 
O sebeple bizim acilen yapmamız gereken bir tek şey var, oda transfer tahtasını açtırmak. Çünkü böyle devam ederse, Futbolda yenemiyorsan da yenilmeyeceksin kuralı bile bizi kurtarmaya yetmeyecek.