ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Kasım 2022 12:01

Temiz enerjiye dev yatırım

Temiz enerjiye dev yatırım

Erzurum’da güneş enerji santrali yatırımları giderek artıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kurulumunu gerçekleştirdiği yeni santrallerin kurulumu devam ediyor. 7,00 MW aktif güneş santrallerine 16,00 MW daha eklemeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, böylece yıllık elektrik üretimini neredeyse dörde katlamış olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Santralimizle ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunuyoruz. Kalkınmanın temel girdisi olan enerji üretiminde, yenilenebilir kaynaklara gereken önemi vererek çevre alanındaki sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi. Erzurum’u yeni yatırımlarla buluşturuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Sekmen, “En çok da Erzurum’da yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına yönelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ YATIRIM

Halihazırda Erzurum’da 7 MW kurulu güce sahip santrallerinin bulunduğunu ve aktif olarak elektrik üretimini sürdürdüklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurulumu devam eden yeni panellerle birlikte üretim kapasitesini neredeyse dörde katlayacakları bilgisini verdi. Başkan Sekmen, 16 MW güce sahip yeni santrallerin üniteye dahil edilmesiyle birlikte elektrik üretimini de arttırmış olacaklarını ifade ederek, “Bu yatırımların çoğalması demek, aynı zamanda ekolojik sistemin korunması demek olacak. Çünkü enerji santrallerimiz atmosfere karbon salınımını da önlüyor” dedi.

 

AZİZİYE DE YATIRIMLARINI İKİYE KATLADI

Öte yandan güneş enerji santrallerinin kapasitesini arttıran bir değer belediyesi ise, Aziziye oldu. Aziziye Belediyesi’nin 1 MW kurulu güce sahip santrallerine de yeni paneller eklenmiş ve tesisin kapasitesi iki katına çıkartılmıştı. Kurulumu tamamlanan panellerin önümüzdeki günlerde şebekeye entegre edileceği ve aktif olarak üretime başlanacağı öğrenildi.