ÖZEL HABER Haber Girişi : 18 Temmuz 2023 13:46

Tepkiye değil, etkiye bakılmalı! 

Tepkiye değil, etkiye bakılmalı! 
ABB Şube Başkanı Çakır, vergilere yapılan artışlara medyanın gösterdiği tepkinin kesinlikle yadırganmaması gerektiğini söyledi.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, vergilere yapılan artışlara medyanın gösterdiği tepkinin kesinlikle yadırganmaması gerektiğini söyledi. ABB Başkanı Çakır, “Önemli olan bu tepkiler karşısında atılması gereken adımlardır. Nitekim Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı tasarruf genelgesi, memnuniyet verici ilk adım olmuştur” dedi. 
Vergi artışları ve piyasanın tamamına yansıyan zamların savunulur hiçbir tarafının olmadığını anlatan ABB Başkanı Çakır, “Dikkat edilirse; bu zamlara ve artışlara iktidar yanlısı olsun ya da olmasın tüm medya kuruluşları tepki niteliğinde yayınlar yaptı. İlaveten Cumhur İttifakı ortağı olan bazı siyasi partilerin liderleri de reaksiyon gösterdi ve bu tepkiler medya kuruluşlarının tamamında yer buldu. Bu durum kesinlikle yadırganmamalı, sorunun çözümüne yoğunlaşılmalıdır” diye konuştu. 

KESİNLİKLE AYRIM OLMAMALI!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu kurumlarına yönelik olarak açıkladığı tasarruf tedbirleri genelgesinin, bu yönde atılan ilk doğru adım olduğunu dile getiren ABB Başkanı Çakır, “Ortada bir yük varsa, elbette ki bu yük paylaşılarak azaltılır. Vatandaş nasıl ki fazla vergi ödeyecekse, aynı şekilde kamu kurum ve kuruluşlarındaki gereksiz harcamalar da ortadan kaldırılmalıdır. İster sabit gelirli olsun, ister girişimci, ister yatırımcı, isterse holding sahibi; ayrım yapılmadan herkes üzerine düşen mali sorumlulukları yerine getirsin. Ülkemiz açısından bu süreç mali bir seferberlik sürecidir ve bu seferberlikte fedakarlık sadece kısıtlı gelir sahiplerinden beklenmemelidir. Taşın altına elini öncelikle kamunun kendisi koymalı, hiç kimseyi ya da hiçbir zümreyi ayırmadan herkesten mali tüm ödevlerini yerine getirmesini istemelidir” şeklinde konuştu. 

CEPHE ALMAK ÇÖZÜM DEĞİL! 
Sosyal medyanın da gündemini bu konunun teşkil ettiğini hatırlatan Mehmet Musa Çakır, “Yayın kuruluşları ve sosyal medya bir şekilde insanların tüketimine açık bilgi ve iletişim kanallarını oluşturuyor. Bu mecralardaki tepki doğru okumak, doğru analiz etmek ve en doğru adımı atmak icap eder. Siyaseten erk sahibi olanların yapmaları gereken şey, kesinlikle medyaya karşı cephe almak değil, medyadaki tepkileri doğuran tüm etkileri ortadan kaldıracak bir aksiyon geliştirmektir. Bu bakımdan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hamlesini çok yerinde bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.