TFF’nin komiklikleri

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 28. haftasından itibaren VAR hakeminin yanında VAR SUPPORT / VAR Destekleyicisi sisteminin kullanılacağını açıklamış. 
Doğrusu futbolla pek barışık sayılmam, ilgim vardır ama öyle değerlendirme yapacak kadar da ehil değilim. 
Yalnız futbola olan ilgimi son yıllarda daha da pekiştiren şey, Erzurumspor olmuştur. VAR denilince de, niyeyse (!) temiz futbol değil de, takımların doğranması aklıma geliyor. 
TFF’nin bu açıklamasını görünce, güldüm, hatta kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum. 
Yani TFF görün bakın ki, futbola ne kadar ilgili, temiz futboldan ne kadar yana. 
Bunu ben de yemedim, eminim tüm futbolseverler de yememiştir. Çünkü yenilecek tarafı yok. 
Türk futbolunu getirdikleri nokta ortada, VAR tartışmalarıyla yatıp, VAR tartışmlalarıyla kalkıyoruz. 
Türkiye liglerinde oynanan hemen her maç, hakem kararıyla, VAR kararlarıyla konuşuluyor. Siz hiç futbolun konuşulduğu bir maç hatırlıyor musunuz? 
Ben hatırlamıyorum, maç bitiyor, ardından iki üç gün boyunca hakemin verdiği kararlar konuşuluyor. Yok VAR hakemi niye çağırmadı, yok penaltı niye verilmedi, yok ofsayttı, yok iptal edilen gol tertemiz goldü gibi söylemler ve tartışmalar alıp başını gidiyor. 
TFF maşallah hepsinin üstesinden geldi, Türk futbolunu şaibelerden ve soru işaretlerinden maşallah arındırdı, şimdi de VAR SUPPORT / VAR Destekleyicisi sistemi ile futbola kalite kazandıracak. 
Nasıl sevindim bilemezsiniz, kafamdaki endişeler nasıl kayboldu tahmin bile edemezsiniz!
Şaka, şaka!
Ben bir vatandaş olarak, hele de Erzurumspor’un başına gelenlerden sonra da bir Dadaş olarak TFF’ye zerre kadar güvenmiyorum ki, onların bu yeni sistemine de güveneyim.  Tüy dikecekleri varmış, o kadar.