TFF’YE ÇAĞRIMDIR!

Biliyorum yeri ve zamanı değil, bu konuyu gündeme getirmeninde sırası değil ama konunun merkezinde deprem olunca federasyona bazı şeyleri hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum. 
Onbinlerce insan hayatını kaybetti ve hepimiz biliyoruz ki bu sayı dahada artacak. Liglerden Hatayspor, Malatyaspor, Adanaspor çekildi, çünkü depremden doğrudan etkilenen kulüpler bunlar. Peki, onlar etkilendilerde diğer kulüpler etkilenmedi mi? Onbinlerce insanın hayatını kaybetmiş olması o kulüpler için bir anlam taşımıyor mu? Böyle bir ortamda futbol oynatmayı düşünmeye ya ne demeli? Yani bu çok mu doğal bir durum? Federasyon böylesi dönemlerde hep hata yaptı, hep süreci yanlış yönetti. Örneğin pandeminin en yoğun döneminde ligleri tescil etmek yerine maçları oynatmaya devam etti ve hiç olmayacak bir dönemde küme düşmeyi kaldırdı. 
Aynı hatayı şimdide yapmaya devam ediyor. Sezonun ikinci yarısı yeni başladı, bu yüzden liglerin tescil edilmesini beklemek yanlış olur. Ama liglerden küme düşme pekâlâ kaldırılabilir. Çünkü bu felaket tüm Türkiye gibi futbol kulüplerinede büyük bir travma yaşattı. Dolayısıyla bundan sonra hiçbir şeyin normal olmayacağı çok açık. Bu bakımdan federasyon ayın yılın başında doğru bir adım atmalı ve bu sezon küme düşmeyi kaldırarak bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmayı denemelidir.