TOPLU AÇILIŞ SAÇMALIĞI

Yıllardır siyasetin içerisinde olan birisiyim, ANAP dönemini de gördüm, DYP dönemini de gördüm, AK Parti dönemini de gördüm. Ama son zamanlarda bir şey icat ettiler., toplu açılış!

Cumhurbaşkanını anlarım, her açılışa ayrı ayrı katılamaz, vakti yetişmez, yoğun bir program akışına girmez, ona eyvallah. Ama şu bakanlara ben pek bir akıl sır erdiremiyorum. Gidiyorlar bir şehre, orada açılışı yapılacak olan tesis falan varsa, zahmet edip gidip yerinde açmak yerine, toplu açılış diye bir modanın peşine takılıp gidiyorlar. Kendileri mi böyle istiyor, protokolleri mi bilmiyorum ama ben açıkçası böyle bir modayı saçma sapan buluyorum.

Altını çizeyim, bakanlar için diyorum bu tarzı, yanlış ve ters. Dün mesela, Erzurum’da da bakan vardı ve toplu açılış adı verilen ucube yöntem burada da sergilendi. Ama neyse ki, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu modaya uyan isimlerden olmadı. Her ne kadar toplu açılış etkinliği yapılmış olsa da, tesislere bire bir gitti, gezdi ve gördü.

Bu açıdan bakılınca, Bakan Varank’a teşekkür edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hele böyle sıkıntılı ve sancılı bir dönemde.

Haksızsam söyleyin lütfen!

Siz bakan olsanız, bakanlığınıza ve hükümetinize olumlu puan kazandırmak için açılıştan açılışa koşmaz mısınız?

Ben koşarım. Hem de hepsine ayrı ayrı giderim ve toplu açılış adı verilen saçma bir yöntemi reddederim.

Kabine üyelerine de aynı şeyi tavsiye ederim. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir üşengeçliği asla hak etmiyor.

Onu bilir, onu söylerim.