TORBANIN DİBİNDE NE VAR?

Sosyal medyadaki taraftar gruplarında denk geldim. Muzaffer Bilazer hoca demiş ki, çözüm benim gitmemse bir gün bile durmam. Şimdi bu cümleyi analiz etmek istiyorum. Haklı mıyım haksız mıyım siz karar verin. Eğer çözüm Muzaffer Bilazer’in gitmesi değilse, demek ki çözümü başka kapıda olan bir sorun var takımda. Yani burada başka bir şeye dikkat çekmek istiyor Bilazer. Demek istiyor ki, sorun ben değilim, sorun başka! Dolayısıyla benim gitmiş olmamla bu sorun çözülmeyecek! Haksız mıyım yani, bu cümleden böyle bir sonuç çıkmıyor mu?

Muzaffer hocanın bir diğer ifadesi de, Erzurumsporla sahaya çıkmanın zor oluşu. Bu ne demek doğrusu anlamadım. Erzurumsporla sahaya çıkmak niye zor? Erzurumspor’da teknik direktörlük yapmak niye zor? Bence bu iki cümlenin ikiside izaha muhtaç duruyor. Zor derken Muzaffer bilazer hoca hangi zorluktan bahsediyor? Takımda teknik heyete ya da yönetime karşı bir direnç mi var ki, sahaya çıkmak zor oluyor? Bu takımda teknik direktör olmak niye zor? Futbolculardan dolayı mı taraftarlardan dolayı mı? Bence bu cümlelerede açıklık getirilmesi gerekiyor. Muzaffer hoca ne demek istemiştir, neyin imasında bulunmuştur. Sonuçta bu açıklamalar yönetimide futbolcuları da töhmet altında bırakan açıklamalardır.

Son bir meselede yine transfer tahtası konusu. Yani her yenilginin ardından ikide bir transfer tahtasının kapalı olduğunu hatırlatmanın alemi nedir? Bu takım birkaç eksiği saymazsak geçtiğimiz sezon çatır çatır futbol oynayan kadro değilmidir? O halde sorun nedir ve Bilazer’in her sıkıştığında transfer tahtası üzerinden topu yönetime paslama amacı nedir? Madem torbanın ağzını açmış muzafer hoca, dibinide dökmelidir.