ÖZEL HABER Haber Girişi : 09 Kasım 2022 12:57

Turistik Doğu Ekspresi’ne ilgi büyük 

Turistik Doğu Ekspresi’ne ilgi büyük 
İstasyonları arasında Erzurum’un da bulunduğu Turistik Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatları neredeyse bin 500 liraya yaklaştı.

Turistik Doğu Ekspresi seferleri 12 Aralık’ta başlıyor. İstasyonları arasında Erzurum’un da bulunduğu Turistik Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatları ise neredeyse bin 500 liraya yaklaştı. Önümüzdeki seferlerine başlayacak olan ve haftada iki gün Ankara-Kars, Kars-Ankara arasında sefer yapacak olan Turistik Doğu Ekspresi, turistik sefer olması sebebiyle seyahat acentelerinden ve doğa tutkunlarından büyük ilgi görüyor. Seyahat yazarlarının seçimiyle dünyanın en iyi ilk dört rotası arasında yer alan Ankara-Kars hattındaki seferini 32 saatte tamamlayan Turistik Doğu Ekspresi, Erzurum’dan da geçiyor. Cuma ve Pazar günleri gerçekleştirilen seyahatlerde yolculara bölgenin turizm destinasyonlarını görme ve doğayla iç içe bir yolculuk yapma fırsatı sunuluyor. Biletlerinin şu an itibariyle kişi başı bin 300 liradan satıldığı Turistik Doğu Ekspresi’nin yolcuları Erzurum’u gezip görme imkanı buluyor.

 

TRENDE HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Turistik Doğu Ekspresi’nin tamamı yataklı vagonlardan oluşuyor. Ankara-Kars arasında yolculuk 32 saatte tamamlanırken, seyahatin rotası ise, Ankara – Kırıkkale – Kayseri – Sivas – Erzincan – Erzurum – Kars olarak şekilleniyor. Trende yer alan yemekli vagon 4’er kişilik masalardan oluşuyor ve yemekli vagonda kahvaltı, ızgara çeşitleri, et yemekleri, çorba, pilav ve makarna yer alıyor. Yemekli vagonlarda 06.00 ile 00.59 saatleri arasında hizmet verilirken, Turistik Doğu Ekspresi’nin yolcuları izledikleri güzergahta farklı lezzetleri tatma, tarihi ve kültürel değerleri görme imkanına da kavuşuyor.

 

KONAKLAMA ŞANSI OLSA…

Öte yandan turizmciler, bölgenin tanıtımına büyük katkı sunan Turistik Doğu Ekspresi’nin Erzurum durağında çok daha uzun süreyle beklemesi ve hatta konaklama alternatifinin sunulması gerektiğini vurgulayarak, “Trenle Erzurum’a kadar gelen yolcuların Erzurum’da konaklamalarını sağlamak eşsiz bir fırsat olur” dediler.

Turistik Doğu Ekspresi’nin biletleri bin 300 liradan satılırken, her gün rutin seferlerini yapan Doğu Ekspresi ile yolculuğun kişi başı ücreti ise, 270 liraya mal oluyor.