ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Aralık 2022 11:23

TURİZM HEYECANI

TURİZM HEYECANI

2020 ve 2021 yılının kış sezonunun pandemi gölgesinde kaldığı Palandöken’de, yeni sezona bomba gibi girilecek. Otellerdeki doluluk oranlarının şimdiden memnuniyet uyandırdığı Palandöken Kayak Merkezi’nde, yine dillere destan bir sezon açılışı yapılacak. Hazırlıkların son sürat devam ettiği Palandöken’de, Büyükşehir Belediyesi tüm dikkatleri yine üzerine çekecek. Kış turizminin gözde mekanlarından olan Palandöken’in pandeminin ardından en yoğun ve hareketli kış sezonunu geçirmesi beklenirken, pistleri ve mekanik altyapısıyla kayak merkezine bu yıl yine Rusya’dan akın olacak. Palandöken’deki otellerden edinilen bilgilere göre; Avrupa’nın birçok ülkesinin yanı sıra; Erzurum’a bu yıl da Rusya’dan çok sayıda turist kafilesi gelecek. Yeni yıl için rezervasyonların neredeyse kapanmak üzere olduğu Palandöken’de, renkli bir sezonun ipuçları verilirken, kayak severlerin rotası bu yıl da yine Erzurum olacak.

 

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Yeni sezon açılışı için gün sayan ve hazırlıkların neredeyse tamamlanmak üzere olduğu Palandöken’de, meteorolojinin kar yağışı tahmini ise, yüzleri güldürdü. Yüksek kesimlerinin bembeyaz kar örtüsüyle kaplandığı Palandöken’de, Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu suni karlama altyapısı sayesinde kar sorunu da yaşanmayacak. Hem depolama ve hem de suni karlama sistemleriyle tüm pistleri kayak yapmaya elverişli hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, turizm ataklarına böylece bir yenisini daha eklemiş olacak. 

 

12 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Öte yandan Erzurum’da ve bölgede kış aylarının bir başka vazgeçilmezi olan Doğu Ekspresi ise, 5 gün sonra seferlerine başlıyor. 12 Aralık’ta Ankara’dan yola çıkacak olan ekspres, Erzurum üzerinden Kars’a kadar binlerce doğa tutkununa bölgeyi gezdirecek. Turizm destinasyonlarıyla dikkat çeken Erzurum’un, Doğu Ekspresi ile de dünya vitrinine çıkma fırsatı bulduğu öğrenilirken, nefes kesen turların büyük ilgi gördüğü kaydedildi.