ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Ocak 2023 10:49

Turizme EKSPRES dopingi

Turizme EKSPRES dopingi

Turistik Doğu Ekspresi, turizm sektörünün yeni gözdesi haline geldi. Turizm çeşitliliği açısından yepyeni bir alternatifi teşkil etmeye başlayan rüya gibi yolculuk sayesinde sömestr tatil paketleri bile oluşturulmaya başlandı. Kişi başı 5 bin liradan başlayan tatil olanakları ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde rüya gibi bir yarıyıl tatili fırsatı bulan doğa tutkunları, söz konusu tatil paketlerine büyük ilgi göstermeye başladı. Konuklarına çok özel tatil fırsatlarıyla Doğu Ekspresi tur paketi sunmaya başlayan turizm acenteleri, her ne kadar geciken kar yağışının sıkıntısını yaşasa da, bölgenin eşsiz manzarasından sonuna kadar faydalanıyor. Akarsulardan kanyonlara, yüksek dağlardan vadi ve derelere varıncaya kadar meraklılarına adeta görsel bir ziyafet sunan Turistik Doğu Ekspresi, bölge turizmine sağladığı katkıyla da dikkatleri çekiyor. 

ULUSLARARASI BİR MARKA 
Erzurum’da faaliyet gösteren turizm acenteleri, Turistik Doğu Ekspresi’nin artık uluslararası bir marka haline geldiğini kaydederek, “Şu anda tur şirketleri Turistik Doğu Ekspresi için özel tarifeler ve tatil paketleri oluşturmaya başladı. Önceleri sadece yerli turistlerin ilgi gösterdiği turistik seferler, şu anda yabancı turistlerden bile çok büyük bir ilgi görüyor. Bölgeye yönelik olarak gerçekleştirilen ve 30 saat kadar süren yolculuk sayesinde güzellikler bir arada yaşanıyor. Doğa severler, sporcular, sanatçılar, fotoğrafçılar, futbolcular ve daha tanınmış birçok sima Turistik Doğu Ekspresi turlarına katılmak için adeta birbirleriyle yarışıyor” dediler. 

ÇOK DAHA POPÜLER OLACAK 
Bölge için yepyeni bir turizm çeşitliliği anlamına gelen Turistik Doğu Ekspresi’nin önümüzdeki yıllarda çok daha popüler bir hale gelmesini beklediklerini anlatan turizm acentesi işletmecileri, “Bu seferler bölgemiz için gerçekten önemli bir rol üstlendi. Bu seferler sıradan bir yolculuk olmaktan çıktı, adeta yeni bir turizm alternatifine dönüştü” diye konuştular.