ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Mayıs 2023 10:31

Turizmi hafife alıyoruz! 

Turizmi hafife alıyoruz! 
Yaz aylarında mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığı ve klimatize iklimiyle Erzurum, yayla turizminin en zirve adreslerinden birisi olarak biliniyor.

Turizmin şimdilik sadece kış ve termal alanlarda yoğunlaştığı Erzurum’da, yayla turizminin ivme kazanabilmesi için yeni hamlelere ihtiyaç duyuluyor. Özellikle şehrin kuzey ilçelerinde yayla turizmine imkan sağlayan topografik yapı, bu turizm çeşidinin katma değere dönüştürülmesi noktasında önemli bir potansiyel olarak kabul edilirken, Erzurum, yaz sporları ve doğa turizm olanaklarıyla da dikkatleri çekiyor. 

YILIN 12 AYI TURİZM...  
Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ilçe belediyelerinin bir araya gelerek turizmi yılın 12 ayına birden yayabilmek amacıyla ortak bir turizm master planı hazırlaması gerektiğini vurgulayan turizmciler, “Erzurum’da turizmi ne yazık ki kış ve termal turizmin ötesine taşıyamadık. İlçelerimizin bu anlamda çok ciddi potansiyelleri var, ancak bu potansiyelleri bir türlü harekete geçiremedik. Yayla turizmi, doğa ve yaz sporları, treeking, kuş gözlemciliği ve daha birçok alanda Erzurum’u turizm merkezine dönüştürebilecek koşullarımız var, fakat bu yönde gerekli adımları nedense atamıyoruz” diye konuştular. 

HAMLELERİMİZ HEP YARIM…  
Yapılacak ortak bir çalışmayla Erzurum’da turizmin yükselen bir değere dönüşebileceğini kaydeden turizmciler, “İnsanlar Erzurum’a sadece kapak yapmak için değil, yaz aylarında kentin klimatize ikliminden istifade edebilmek için de gelmeli. Doğa sporları için gelmeli, doğa yürüyüşleri için gelmeli, kuş gözlemciliği için gelmeli, yayla turizmi için gelmeli. Fuar ve kongre turizminde de iddialıydık, bir ara keşfedilir gibi olduk, fakat bu hamlemiz de yarım kaldı. Turizm konusunda ne yazık ki hedeflerimize tam olarak ulaşamıyoruz. Bunun için itici bir güce, ateşleyici bir yapılanmaya ihtiyaç var. Bunun yolu da, kurumsal işbirliğinden geçiyor” dediler.