Yerel Haber Girişi : 17 Nisan 2023 13:26

Türk Hukuk Enstitüsünden iftar yemeği

Türk Hukuk Enstitüsünden iftar yemeği
Türk Hukuk Enstitüsü Erzurum Şubesi’nin Geleneksel İftar Programı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi.
Türk Hukuk Enstitüsünden iftar yemeği

Türk Hukuk Enstitüsü Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel iftar programına Yargı camiası, Akademisyenler, Milliyetçi Hareket Partisi il Başkan Yardımcıları ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Yoğun katılımın olduğu programda konuşma yapan Erzurum Şube Başkanı Av. Bilgin Ertaş şunları dile getirdi: “Türk Hukuk Enstitüsü 1977 yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi’nin takdirleri ve tensipleri ile kurulmuş, aynı yıl Bakanlar Kurulu kararı ile adına “Türk” ifadesi eklenmiş olup Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer almaktadır. Kuruluşundan günümüze kadar çok değerli hukukçular üye olarak görev almış, vatanına ve milletine en üst seviyede hizmet eden isimler yetiştirilmiştir. Bugün de aramızda Yargı camiamızın çok değerli Hakim ve Savcıları, Avukatlarımız, Akademisyenlerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın kıymetli temsilcileri bulunmaktadır. Programımıza MHP Erzincan 1. sıradan Milletvekili adayı olan ve  yoğun çalışmaları nedeniyle katılamadığını söyleyen Başkan Ertaş, “Genel Başkanımız Sn. Av. Cemil Yavuz Aksu Beyefendi sizlere selam ve muhabbetlerini ilettiler. Katılımlarınız için çok teşekkür etti.”

Ertaş, geleneksel iftar programlarımız pandeminin ağır koşulları nedeniyle bir süre için yapılamamıştı. Son dönemde yaşanan üzücü deprem hadisesi de hepimizi derinden etkiledi. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Programda önümüzdeki günlerde yapılacak faaliyetlerle ilgili istişarelerde bulunularak camiada birlik ve beraberliğin devamına ilişkin temenniler dile getirildi. Kısa süre içerisinde yapılacak akademik ve sosyal faaliyetlerin duyurulacağı da ifade edildi.